af Karen Bendix

Europas største kontrabas konvent kommer til København d. 14.-19. august.

Bas Biennalen i København vil bl.a. tilbyde masterclasses med nogle af verdens bedste bassister.

Mere end 150 koncerter, masterclasses og masser af networking-muligheder for kontrabassister bliver en realitet fra d. 14. – 19. august, hvor kontrabassister fra hele verden vil strømme til hovedstaden, og omdanne det til et mekka for bassister, når bas-biennalen Bass2012 Copenhagen rammer byen.

Biennalen har tidligere fundet sted i Berlin og Paris og repræsenterer et vigtigt kreativt mødested for bassister – men byder også på et væld af recitals, åbne scener, koncerter, master classes, seminarer og mulighed for at netværke, der henvender sig til musik- og basentusiaster.

“Deltagerne har store muligheder for selv at være aktive,” siger Jimmi Roger Pedersen, international jazz bassist og kunstnerisk leder af konventet. “BASS2012 er en interaktiv platform som danner grundlag for videreudvikling. Øv dig derhjemme, kom og lyt til de andre og bliv inspireret, optræd for at inspirere andre, mød nye mennesker og jam dig ind i fremtidens land.”

Over 70 verdenskendte artister og professorer bliver fløjet ind fra hele verden, der iblandt mestre som italienske professor Enrico Fagone og den norske jazz legende Arild Andersen.

Og hvis dit basgear trænger til et tjek kan man besøge mere end 30 velrenomerede basbyggere, heri blandt Thomas & George Martin, Pollman, Björn Stoll, der vil være at finde.

Hjertet af biennalen vil være i Operahuset. Men der vil også være koncerter og seminarer andre steder i byen, bl.a. Tivoli, Jazzhus Montmartre og Copenhagen Jazzhouse. Som afslutning på biennalen vil 100 bassister, internationale dansere og musikalsk optrædende fremføre Slaget på Reden i Københavns Havn på historiske skibe som Georg Stage. 

Et Bassist’s Pass koster 60€ (og 40€ for studenter), foruden kræves et medlemskab af BASSEUROPE til 20€. Passet giver fri adgang til alle konventets begivenheder på Operahuset, en invitation til kunstnernes networking party samt adgang til BASS2012 COPENHAGEN’s database over deltagerne hvor bassister kan finde alle kontakt oplysninger.

Alle informationer, billetkøb og andre detaljer findes på www.bass2012.eu

 

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.