af Anine Fuglesang

KarriereKanonen sender otte talenter videre til finalen på Smukfest

Ravi Kumar er blandt de otte finalister i årets KarriereKanonen (Pressefoto)

KarriereKanonen gav en bred vifte af lovende navne fra den danske undergrund chancen på årets SPOT Festival, der netop er løbet af stablen.

Efter at have set alle koncerterne, diskuteret og voteret har juryen – som består af repræsentanter fra Bandakademiet, Smukfest, P3 og P6 BEAT – valgt de otte navne, der fortsætter i forløbet. Det drejer sig om:

Fravær, Tobias Albert, Aufori, More Blessings, ELO, Ravi Kumar, Dusin og Shoko.

Tidligere vindere på plakaten

De otte finalister modtager i de kommende måneder intensiveret rådgivning, inden de alle optræder på Smukfest til august. Efter koncerterne på Smukfest bliver KarriereKanonens tre vindere udpeget, hvorefter de træder ind i et skræddersyet karriereudviklingsforløb.

På Smukfest spiller desuden sidste års KarriereKanonen-vindere Moody, Rest in Beats og Sherpa samt tidligere vindere som Magtens Korridorer, Djämes Braun og The Minds of 99.

Læs vores interview med Sherpa her:

”KarriereKanonen var det, vi manglede”

De fire navne, som ikke er valgt til at fortsætte i KarriereKanonen, er L.T. Valentin, Solydz, Jytte og Maxius. Men deres musik kan fortsat – ligesom alle andre tilmeldtes – høres på dr.dk/kanon.


Om KarriereKanonen

KarriereKanonen er et nøje tilrettelagt talentforløb, som ruster lovende musikere til en professionel karriere. Et forløb, hvor alle kunstnere bliver hørt, får respons og bliver tildelt et udstillingsvindue, og særligt udvalgte får tildelt en endnu bredere vifte af udviklingsmuligheder.

KarriereKanonen bygger på tre partnere med hver deres ekspertise: DR bidrager med platformen dr.dk/kanon, med løbende anbefalinger og med airplay og omtale på P3 og P6 BEATs flader. Bandakademiet bidrager med kunstnerisk og praktisk rådgivning i tæt samarbejde med musikbranchens centrale aktører. Og Smukfest bidrager med livejobs over for et sultent festivalpublikum.

Talentforløbet blev grundlagt af DR i 2002 som et initiativ til at fremme kunstnere med dansk lyrik – dengang vandt navne som Magtens Korridorer, Tue West og Marie Key Band. I 2009 udvidede man sin partnerkreds, så KarriereKanonen blev et bredt funderet talentforløb, der også fokuserer på at udvikle musikere inden for felter som koncerter, sangskrivning og branchekendskab. I dag driver Bandakademiet, Smukfest og DR KarriereKanonen i fællesskab og inddrager al dansk originalmusik på tværs af sprog og genrer. Blandt de seneste års vindere finder man navne som The Eclectic Moniker, Djämes Braun, Kaliber, Ida Gard, Birk Storm, Vild $mith, Sonja Hald, Katinka og The Minds of 99.   

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.