af Karen Bendix

”Der er selvfølgelig et større pres på frontfiguren, men det pres, synes jeg, er spændende,” lyder det fra sanger og sangskriver Mathilde Falch.

”For mig er det vigtigt, at jeg som bandleder sørger for, at der er god stemning i bandet," fortæller sanger og sangskriver Mathilde Falch. (Pressefoto)

Om rollen som solist og frontfigur
”Jeg elsker at være frontfigur og at tale med publikum imellem sangene. Det er min opgave at få publikum til at føle sig trygge og underholdte. De andre kan slappe mere af i kraft af, at de ikke står med lorten, hvis det går ned. Der er selvfølgelig et større pres på frontfiguren, men det pres, synes jeg, er spændende, og det har jeg valgt at have. Det er jo mit navn, der står på plakaten, så jeg høster både roserne og møget.”

Om rollen som bandleader
”Mine bandmedlemmer er mine gode venner. Jeg har brug for tryghed, når jeg er ude og spille. Det er ægte følelser og mit liv, jeg deler ud af i mine sange, og derfor har jeg brug for at vide, at dem jeg har med, kender mig og kan li’ mig og ikke kun er "hired guns”. For mig er det vigtigt, at jeg som bandleder sørger for, at der er god stemning i bandet, og at vi får talt om tingene, hvis der er noget, der går nogen på. Det gør også, at vi altid er bedre på scenen, fordi vi ærligt kan kigge hinanden i øjnene og have det sjovt. Det er trods alt en lille del af tiden, man er på scenen, så det er megavigtig, at stemningen udenom scenen er i top, ellers ville det blive en ordentlig omgang at være af sted sammen. Derfor laver vi mange ting sammen, når vi er af sted, og jeg sørger for, at vi både har en bandjulefrokost og en bandsommerfest.”

Om rollen som leder og manager
”Det er mig, der afholder alle udgifter ved at tage ud og spille. For eksempel overnatning. Der skal jeg altid mærke, hvor meget bandet kan overskue at sove sammen alle sammen i et rum, eller om de har brug for deres eget værelse. Når der ikke er så mange penge at gøre godt med, er det hele tiden en balancegang. Heldigvis er det et rigtigt hyggeband, så jeg sørger for at hælde lidt ekstra øl på dem de dage, der ikke er luksusforhold. Jeg bruger ofte lang tid inden tourstart på at finde huse på airbnb, hvor vi alle kan være. Det er super hyggeligt at vågne og lave morgenmad sammen, og derudover er det en fordel, at man ikke skal tjekke ud af hotellet klokken 11, når man har sen get in i næste by.”

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.