af Anine Fuglesang

Sanger og guitarist Daniel Toudal håber på mange år i musikken, og derfor passer han allerede nu på sin hørelse ved at bruge in-ear monitors. Det fortæller han mere om som gæstesolist, når Pas På Hørelsen slutter efterårstouren i Svendborg på torsdag.

Pressefoto

Daniel Toudal har trods sine kun 22 år et utal af koncerter bag sig, både som forsanger og guitarist i det lokale Svendborg-band Shred og med sit nuværende projekt Trailerpark: Jesus. Musikken spiller nemlig en helt central rolle i Daniel Toudals liv, og derfor valgte han sidste år at investere i et sæt højkvalitets in-ear monitors, der erstattede monitorkasserne fra scenen.

Jeg oplevede ofte at gå i seng med en ringen for ørene efter at have spillet koncert. Derfor valgte jeg at købe et par in-ear monitors – også fordi jeg har et ønske om at uddanne mig på konservatoriet.

 

Sådan lyder det fra Daniel Toudal, der gyser lidt ved tanken om, hvad han egentlig udsatte sine ører for. For hørelsen er Daniels Toudals vigtigste instrument. Derfor har han også takket ja til at deltage som gæstesolist, når Pas På Hørelsen og Helge Engelbrecht slutter efterårets tour i Svendborg på torsdag d. 16. november.

Slut med hovedpine

Daniel Toudal fortæller, at han møder mange musikere, som oftest ældre, som har høreskader på grund af for mange år med høj lyd, og det er ikke en situation, han selv ønsker at havne i.

Jeg kunne jo godt mærke, at det ikke var holdbart på den lange bane, hvis jeg skulle have en lang karriere inden for musikken. Derfor investerede jeg i et sæt in-ear monitors af rigtig god kvalitet, og heldigvis vænnede jeg mig lynhurtigt til dem. Nu er monitorkasserne på scenen væk, og det er slut med hovedpine og susen for ørerne. Og det er en fed fornemmelse.

 

Det er stadig muligt at få GRATIS billetter til arrangementet i Svendborg. Du finder dem her


Fakta om høretab

  • Op mod 800.000 danskere har problemer med at høre eller skelne lyde – dvs. hver 6. dansker over 18 år. På verdensplan er tallet 1,1 milliard, oplyser WHO.
  • Børn og unge er særligt i farezonen, fordi de lytter til musik for højt og for længe på smartphones med hovedtelefoner.
  • Ca. 300.000 danskere benytter sig af en eller anden form for høreteknologi.
  • Høretab koster samfundet et årligt tab i arbejdsproduktion svarende til 2,7 mia. kroner. Hertil kommer stigende udgifter i det offentlige sundhedssystem til behandling og tilskud til eller udlevering af høreapparater.
  • Ubehandlet høretab kan medføre en række følgesygdomme, som fx depression og angst.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.