af Anine Fuglesang, Karen Bendix og Petrine Puper Jørgensen

Hvis der skal gøres forhåbninger om at bevare P8 Jazz, har Dansk Musiker Forbund brug for din støtte.

Jazzmusikken mister en vigtig platform, når P8 Jazz som konsekvens af medieforliget bliver lukket i 2020, og 100.000 ugentlige lyttere mister deres yndlingskanal.

Det ønsker Dansk Musiker Forbund at gøre noget ved og har derfor oprettet et borgerforslag om at bevare P8 Jazz. Lykkes det at indsamle 50.000 underskrifter, vil forslaget blive taget op på Christiansborg, og der vil være mulighed for at politikerne omstøder deres beslutning.

Dansk Musiker Forbund opfordrer derfor alle til at gå ind og støtte borgerforslaget. Vi er lige nu på knap 3.300 underskrifter, så vi har brug for din stemme.

Skriv under på borgerforslaget her

Jazzen skal have et hjem

Med lukning af P8 Jazz mister jazzmusikken og hele jazzmiljøet et hjem og en stemme i den brede offentlighed. Samtidig vil eksponeringen af de danske jazzmusikere forsvinde eller mindskes markant, og det vil ikke blot skade det alsidige kulturliv, men også musikernes økonomi og arbejdsliv.

P8 Jazz er desuden dybt engageret i jazzmiljøet, hvor kanalen er med til at arrangere koncerter, lave opsøgende journalistik på jazzfestivaler, præsentere nye udgivelser og musikere, og i det hele taget er med at til at informere om, hvad der rører sig af interessante og nye musikalske begivenheder i Danmark og internationalt.

Derudover præsenterer P8 Jazz en bred vifte af danske og internationale jazzmusikere, og eksponeringen af danske og internationale jazzmusikerne er enormt vigtig for musikernes virke og arbejdsliv, da jazzmusik udspiller og udvikler sig på tværs af grænser.

Udover P8 vil P6 BEAT og P7 Mix også lukke i 2020.

En politisk beslutning

I fagbladet MUSIKEREN fortæller ledende redaktionschef fra DR P2, P6, P7 og P8, Jakob Marstrand, at det er politiske besparelser, der har ført til, at DR ser sig nødsaget til at lukke de tre radiokanaler.

Som vores generaldirektør (Maria Rørbye Rønn, red.) har sagt, så er det ikke en blomst, som har vokset i vores baghave. Forstået på den måde, at hvis vi ikke var pålagt de politiske besparelser, så havde vi ikke lukket de her kanaler.

 

Læs hele artiklen her

Der er ligeledes stillet et borgerforslag om at bevare P6 BEAT, som Dansk Musiker Forbund støtter op om. Læs mere og støt forslaget her

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.