af Karen Bendix

Valg eller ej - årets Folkemøde var velbesøgt af både organisationer og folket. Og interessen for kunst og kultur var stor.

Farven magenta er gennemgående i og omkring Rosengården i Allinge, hvor Rosengade - Kunst & Kultur Live holder til under Folkemødet. (foto Henning Hjorth)

Solen skinnede over Allinge, da Folkemødet åbnede torsdag. Selv om folketingspolitikerne blev væk for at pleje deres lokalområder, var folket og ikke mindst organisationerne mødt talstærkt op for at fejre demokratiet og debattere, netværke, skabe alliancer og feste i den lyse sommernat.

I Rosengade – Kunst & Kultur Live var 17 kunst- og kulturformidlingsorganisationer gået sammen om et spændende og alsidigt program både torsdag, fredag og lørdag. Der var emner om alt fra Skole, kunst og samfund over Kulturstøtte på omgangshøjde til Kulturen for lokal driver - en god blanding af det hele. Den aflukkede gård med scene, telt, lounge og barer dannede rammerne for fællessang, debatter, kulturquiz, kunst og koncerter. Og det var noget publikum valgte til.

Anders Breinholt og Lene Johansen var igen i år de to gennemgående værter, der styrede debatterne og quizzede.

Kunst og kultur til debat

Hva' Så Roskilde. Hva' så Allinge. Hva' så Danmark - en debat om hvad kulturbegivenheder gør for en områdes økonomi og branding. (Foto Henning Hjorth)

Quiz-Liz vandt over politiker

Anders Breinholt havde hver dag sjove og anderledes kunst og kulturquizzer under Folkemødet i Rosengade. Her med Pia Allerslev i højt humør og Liz fra publikum, der hurtigt fik tilnavnet Quiz-Liz. (Foto Henning Hjorth)

Unikke koncerter

Mads Langer spillede solokoncert for et sprængfyldt Rosengadegård. (Foto Henning Hjorth)

En af Rosengades største styrker er aftenprogrammet. I år blev tre stærke navne præsenteret. Torsdag spillede Barbara Moleko en forrygende koncert om aftenen. Hun åbnede også hele Folkemødet med Dario Campeotto tidligere på dagen. Men i Rosengade spillede hun med sit band til et gyngende og dansende publikum.

Mads Langer fulgte fredag aften med en imponerende solokoncert. Sange fra hans bagkatalog kunne de fleste synge med på, og de nye sange fik han lært publikum. Det var gåsehudsfremkaldende, når han svingende sig ud i alle hjørner og nuancer af sin stemme, for at ramme den helt unikke stemning i sine sange. Respekt!

Lørdag sluttede Niels Hausgaard af med sine vildt sjove annekdoter mellem spiddende politiske sange, der roligt rister politikere og os danskere over lune flammer. Sammen med Christian Alvad og Sarah Indrio rundende de koncertprogrammet af med lidt dryp fra oven.

Men musikken sluttede ikke her. Rosengades Jamband med Lars Skjærbæk i front lagde band til jam hver aften efter koncerterne. Lørdag stod regnen ned i torve. Så bandet hev ledningerne ud af forstærkerne, trak ind på scenen i teltet og spillede videre på to mikrofoner. Teltet var fyldt med et festklar publikum, som sang med på de mange evergreens bandet spillede og dansede på bordene, mens regnen silede ned uden for.

Det var blot et af de moments Rosengade med alle sine mange forskellige organisationer og kunstneriske kompetencer kan trylle frem under Folkemødet.

LÆS OGSÅ:

www.musikeren.dk/nyheder/nyhed/artikel/musik_i_fokus_paa_folkemoedet/

www.musikeren.dk/nyheder/nyhed/artikel/stor_offentlig_hoeretest_paa_folkemoedet/

www.musikeren.dk/nyheder/nyhed/artikel/dmf_paa_folkemoedet/

 

 

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.