af Karen Bendix

Folk Spot giver folkemusikere mulighed for at få lydhørhed uden for de danske grænser. Nu er der åbent for tilmeldinger.

Jonah Blackschmidt var et af de bands, der blev fremhævet af de udenlandske branchefolk, efter deres showcase på Folk Spot. (Foto Karen Bendix)

For syvende år arrangerer Tønder Festival og SPOT Festival showcasen Folk Spot, og åbner nu for ansøgninger til at deltage i Folk Spot Denmark 2018 til næste års Tønder Festival. 

Målet med Folk Spot Denmark er at øge kendskabet til dansk folk-, roots og folkemusik i udlandet, så danske orkestre får bedre muligheder for at skabe koncertjobs m.m. internationalt. Derfor inviteres omkring 40 særligt inviterede internationale branchefolk, journalister, bookere, managers m.fl. – samt Tønder Festivalens publikum. Udover showcase-koncerterne vil der være møder og netværks-events mellem de optrædende bands og de inviterede branchefolk.

I 2016 var bl.a. Liz Clark fra Celtic Music Radio i Glasgow til Folk Spot. Hun var dybt imponeret over de danske musikere, hun havde hørt på Folk Spot: 

”Den danske folkemusik har udviklet sig til et internationalt højt niveau på rekordtid. Det er sådan set ligegyldigt, hvilket sprog de synger på, når vi høre folkemusik. Tænk på alle de uforståelige dialekter, som mange folkesange bliver sunget på – som keltiske og galliske eller skotske dialekter ingen forstår. Nej, det drejer sig om musikerskab. At være en dygtig musiker, og kunne formidle sin musik troværdigt og ægte.”

 

Også den australske booker Chloe Goodyear fra Woodford Folk Festival i Australien var imponeret: 

”Jeg vidste ikke, at de danske musikere havde så meget forskelligt at byde på. De bands jeg har hørt, er alle virkelig dygtige musikere og har en stor diversitet i deres udtryk. Nu skal jeg hjem og lytte noget mere til de bands, vi har hørt på Folk Spot.”

 

Alle interesserede kan sende en ansøgning her

Sidste frist for ansøgning er torsdag 7. december 2017 kl. 12.00.

Fakta:

 

  • Folk Spot Denmark er et showcase-program, der afholdes på Tønder Festival den 24. og 25. august 2018. 
  • Folk Spot er et samarbejde mellem Tønder Festival og SPOT Festival.
  • Se reaktioner på 2017-udgaven af Folk Spot Denmark fra den udenlandske branche her.
  • Se Phil Simpson, Prada Music om Folk Spot Denmark 2017 her.
  • Se mere om Folk Spot Denmark her.
  • For yderligere information om Folk Spot Denmark: rasmus@spotfestival.dk eller telefon: 40 59 84 44.

 

Folk Spot Denmark arrangeres af Tønder Festival og SPOT Festival.

Folk Spot Denmark er støttet af Statens Kunstråds Projektstøtteudvalg for Musik.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.