af Morten Fischer

Turboweekend, Carpark North og The Blue Van har modtaget Dansk Musiker Forbunds Live Pris. Foruden hæderen har de hver fået til opgave at udvælge et musiknavn, som de synes fortjener særlig opmærksomhed samt 15.000 kroner, og de tre navne kan nu offentliggøres.

Turboweekend, Carpark North og The Blue Van anerkendes af DMF for deres indsats på landets koncertscener.

Frederik Valentin, EloxInk og Electric Elephant er de tre talenter, som henholdsvis Turboweekend, Carpark North og The Blue Van har udvalgt til hver at modtage 15.000 kroner fra Dansk Musiker Forbund.

Frederik Valentin, EloxInk og Electric Elephant belønnes med hver 15.000 kroner.

Nysgerrighed og utrættelig arbejdsiver

Turboweekend vælger Frederik Valentin:

"Jeg respekterer Turbo-drengene både musikalsk og menneskeligt, så det varmer altid i mit hjerte, når de tænker på mig, men i særdeleshed, når det inkluderer en pris på 15.000 kr. Det betyder nemlig, at jeg kan give min musik ekstra meget kærlighed denne sommer," udtaler Frederik Valentin, der tidligere har spillet i det nu opløste band Rock Hard Power Spray, men efterfølgende har været særdeles aktiv i sit arbejde med blandt andet Complicated Universal Cum, Everything Is Drugs, Vomit Supreme, og Broke.

Turboweekend overrakte talentprisen til Frederik Valentin (nummer to fra højre). Yderst til højre ses Bjarke Dalager fra DMF's hovedbestyrelse, der har taget initiativ til Live Prisen. (Foto: Thomas Hyllested)

”Vi forbinder Valentin med levende nysgerrighed, utrættelig arbejdsiver, fuldstændig kompromisløshed, og smittende livslyst,” siger Turboweekend blandt andet om deres valg af Frederik Valentin til at modtage talentprisen fra DMF.

LÆS MERE: Mere info om DMF LIve Pris og videoer med CPN, TW og TBV

Søren Balsner fra Carpark North (t.v.) gav prisen til de to rappere EloxInk. Yderst til højre: DMF's Bjarke Dalager. (Foto: Thomas Hyllested)

De fortjener, at nå langt

Carpark North vælger EloxInk:

Søren Balsner fra Carpark North udtaler om deres valg til talentprisen: "Vi har valgt EloxInk, fordi de slog fuldstændig benene væk under os på vores forårstour. Vi havde aldrig hørt om dem, og de var de eneste rappere på touren. Et overvældende flow fra to unge fyre, der blev helt overraskede over, at vi var imponerede over dem. De fortjener, at nå langt med deres musik!"

”Vi er så glade, at det ikke kan beskrives, det her bliver vores først pris, og ordene kan ikke beskrive glæden af at få prisen. Og bare det, at det er Carpark North og DMF, som er med til at tildele os den, betyder rigtig meget for os,” fortæller Piter Emanuel Mwabala fra EloxInk.

The Blue Van gav talentprisen til Electric Elephants: To rockbands på rockbaren Zeppelin på Vesterbro, hvor seancen fandt sted. (Foto: Thomas Hyllested)

En anerkendelse af den alternative rock

The Blue Van vælger Electric Elephant:

"Electric Elephants, startede, lige som The Blue Van, da de var purunge. I starten hed de The Wave Of Stone, og trioen lød også lidt sådan; som en bølge af sten. Tungt og hårdt.  Der har sidenhen været lidt udskiftninger i bandet, men musikalsk er de stadig det samme sted - sådan lidt henad Black Sabbath, der spiller lettere avanceret grunge, med et twist af Strokes og alt mulig andet godt. Det er megasejt,” udtaler The Blue Van.

The Electric Elephants udgøres af tre musikere i starten af 20’erne siger: ”For os som undergrundsband, der arbejder meget og seriøst med vores musik, er det en kæmpe anerkendelse og et fedt skulderklap. Men de 15.000 kr. som følger med prisen, er vi heller ikke kede af, for de falder på et tørt sted. Vi står nemlig lige nu og skal til at trykke vores første EP: "Thank you, Brother Star". I forvejen er stoner-/70'er-/alternativ-rock ikke det, der er mest fokus på for tiden, så det er prisen også med til at anerkende.”

Dansk Musiker Forbunds Live Pris

DMF’s Live Pris tildeles en eller flere musikere der igennem deres karriere har været særligt flittige på koncertscenerne i Danmark og i udlandet. Musikere som ofte har udfordret sig selv og deres publikum med anderledes koncertformer. Musikere som gennem deres virke er blevet kendt, som gode og solidariske kolleger.

Prisen omfatter, foruden hæderen, en ”opgave” til prismodtagerne: de bliver hver udstyret med en check på 15.000 kr. - penge som de skal give videre til det mest lovende nye talent, de har mødt på deres vej. Støtte til et talent der måske en dag selv kan blive modtager af DMF's live Pris.

DMF's live Pris tildeles i år tre rytmiske bands, der lever op til kriterierne om, at have kæmpet sig frem på landevejene: Carpark North, Turboweekend og The Blue Van.

LÆS MERE: Mere info om DMF LIve Pris og videoer med CPN, TW og TBV

Links til bands

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.