Den tre-årige Holger, der forleden blev væk i skoven og dagen efter fundet i god behold, har været i offentlighedens søgelys lige siden. Nu er der tale om en musikudgivelse fra den unge trendsetter. DMF hjælper Holger med at få karrieren sikkert fra start.

Find Holger-albummet forventes at inkludere opdaterede versioner af sange, som Holger kan relatere til efter sine oplevelser i skoven.

DMF’s kontraktekspert Mikael Højris bekræfter at Holger har meldt sig ind i DMF (på et såkaldt U-23 medlemskab, der er meget fordelagtige og billigt for unge under 23 år) og ligger i forhandlinger med et større internationalt pladeselskab om at distribuere og markedsføre den kommende pladeudgivelse, der herhjemme udgives af Gateway Music.

Gateway skal hjælpe Holger på vej

Det DMF-etablerede musikselskab, Gateway Music, har for første gang indgået en såkaldt 360-graders aftale med en musiker. Det er naturligvis Holgers forældre, der i praksis har indgået aftalen på hans vegne, forklarer Mette Ellebye-Larsen, direktør for Gateway.

”Og det er klart, at det kommer til at gribe ind i hele familiens hverdag, når Holger skal til at indspille og turnere,” fortsætter Mette Ellebye-Larsen, der ikke vil komme konkret ind på aftalens konkrete rammer.

 

Men da det er en såkaldt 360-graders aftale indgår den tre-årige musikers aktiviteter og indtægter ifm. koncertvirksomhed, merchandise mv. i regnestykket. ”Det er naturligvis en langsigtet strategi, vi satser på med Holger,” fortæller Mette Ellebye-Larsen. Og Holger kan føle sig ganske tryg i Gateways hænder – selskabet er nemlig nonprofit og sat i verden for at hjælpe musikere. Holger og hans familie kan derfor se frem til at sætte hele overskuddet ind på børneopsparingen.

Allerede juridiske udfordringer

Titlen på albummet, Find Holger, har dog straks mødt juridiske udfordringer, fortæller DMF’s ophavsretsjurist Morten Madsen. Både Disney (der ejer varemærket ”Find Nemo”) og bogforlaget Apostrof, der udgiver Find Holger-bøgerne har på forhånd meldt sig på banen med hver deres søgsmål mod Holger, da de mener, at projektet krænker deres ret til navnet. ”Det er helt ude i hampen, undskyld udtrykket,” siger Morten Madsen, der er klar til at tage kampen op mod mastodonterne.

Kendte sange i nye forklædninger

Find Holger-albummet forventes at inkludere opdaterede versioner af sange, som Holger kan relatere til efter sine oplevelser i skoven, fx Povl Kjøllers ”Der er så fuld af sjov inde i en skov,” Katy Perrys ”Lost” og Lenny Kravitz’ ”Are You Gonna Go My Way”, som dedikeres til Holgers mor. Også politiets indsatsleder fra sagen siges at være med på et bonustrack ”Still Haven’t Found What I’m Looking For” af U2.

Holger er et forbillede for Nik & Jay

Som stilikon har Holger også skabt opmærksomhed med sin omvendte jakke. For eksempel er Nik & Jay nu set iført omvendte jakker – tilmed kombineret med den anden nye modedille i form af en rygsæk – som nu er placeret på maven. Årsagen til Holgers succes skal findes i internettets muligheder og folks følelsesmæssige involvering i sager som "Holger". ”Det er et ukontroversielt emne, men det er også et følelsesmæssigt emne, og derfor er det meget lettere at forholde sig til end mere komplicerede emner såsom Danmarks deltagelse i krigen mod Gaddafi,” siger internetforsker ved Aarhus Universitet Jakob Linaa Jensen. Det kommer derfor ikke bag på forskeren, at Holger nu satser på en musikkarriere.

Læs mere

Kommentarer fra læserne

Anders, 02-04-2011 02:43
Mikael Højris er jurist i DMF. Hmm... Gad vide hvad Holger's forældre syntes om denne usmagelige spøg....
Anders, 01-04-2011 12:17
Lidt grov aprilsnar...!
Henrik, 01-04-2011 11:54
Problemet er jo bare, at Holger kommer så sent igang med karrieren. Og at han får så lidt tid til at arbejde med musikken, nu hvor reformen på uddannelsesområdet træder i kraft, skal han jo læse, skrive og regne i børnehaven.

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.