af Anine Fuglesang

18. udgave af Danish Music Awards blev uddelt her i weekenden, hvor mændene blev aftenens vindere.

Sort Sol vandt Danish Music Awards' Ærespris 2017 (Foto: Per Arnesen).

Lørdag aften blev der afholdt Danish Music Awards i et fyldt telt i Nordhavnen i København. 12 priser blev uddelt; alle til mandlige kunstnere. Branchens og publikums hyldest gik blandt andet til rapperen Gilli, der høstede tre statuetter i kategorierne Årets Danske Udgivelse, Årets Danske Solist og Årets Danske Sangskriver. Samtidig vandt Hennedub, der har produceret flere af Gillis hits, prisen som Årets Danske Producer.

Årets Danske Gruppe gik til trioen Scarlet Pleasure, der også vandt Årets Danske Hit med sangen Deja Vu. Samtidig satte den festlige aften atter streg under Volbeats massive succes. Det internationalt anerkendte rockband vandt prisen som Årets Danske Livenavn. Og selvom Volbeat kun har spillet én koncert i Danmark i løbet af det forgangne DMA-år, er det en koncert, der går over i historien. Volbeat er nemlig det eneste danske musiknavn, som indtil videre har formået at samle 47.000 mennesker i et udsolgt Parken.

Musikalsk hyldest fra Katinka, Mette Lindberg og Medina

Danish Music Awards' Ærespris gik i år til Sort Sol. Bandet, der har 40 års jubilæum, blev æret for deres unikke rolle i dansk musik. I branchens motivation for at tildele Sort Sol musikbranchens fornemste pris, lød det blandt andet:

De er et kollektiv båret af stærke individuelle kræfter. Og de værner om deres kunstneriske udtryk med en integritet, man kan slå sig på.

 

Sort Sol modtog årets ærespris på scenen, hvor Katinka, Mette Lindberg og Medina forinden havde fremført deres egne fortolkninger af nogle af bandets mest markante numre.

Rasmus Seebach, der senere på måneden er aktuel med et nyt album, fik cementeret sin status som popkonge, da han i en afstemning foretaget af TV2's seere vandt Årets Publikumspris. En tydeligt overvældet Noah Carter vandt desuden en statuette som Årets Nye Danske Navn.

I langt de fleste kategorier er det et todelt brancheakademi, der udpeger nominerede og vindere til DMA. Hitkategorierne afgøres imidlertid af, hvem der har været mest streamet, downloadet og afspillet i radioen i det forgangne år.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.