af Morten Fischer

Millioner af tilskuere! Så mange forventes at kigge med når Youtube Symphony Orchestra 2011 spiller direkte streamet koncert i Sydney, Australien, den 20. marts. En dansk musiker spiller med.

Nicolaj Møller Nielsen

Musikeren Nicolaj Møller Nielsen havde ikke regnet med at vinde. Ikke desto mindre spiller han koncert i Operahuset i Sydney som del af Youtube Symphony Orchestra den 20. marts.

Den 34 årige bratschist Nicolaj Møller Nielsen er som den eneste dansker kommet gennem nåleøjet til Google’s verdensorkester The Youtube Symphony Orchestra 2011.

Havde ikke regnet med at vinde

"Jeg fik ideen allerede i 2009, da de annoncerede orkestret første gang, men jeg nåede ikke at søge inden det var for sent," fortæller Nicolaj Møller Nielsen til MUSIKEREN under en mellemlanding på vej til Australien. Denne gang blev det også i aller sidste øjeblik, at bratschisten fik indspillet sin audition video, så det kom bag på Nicolaj Møller Nielsen, at han blev udvalgt:

"Jeg havde ikke regnet med at vinde. Desværre er det ikke et betalt gig, men det er i det mindste en gratis tur til Australien og en fantastisk mulighed for at arbejde med nogle dygtige musikere, og måske få udvidet sit netværk. Der kommer til at være en del masterclasses med kendte folk i løbet af ugen, og det ser jeg meget frem til. Jeg skal også selv holde mit foredrag om musikerskader, og håber at det måske kan føre nogle flere muligheder på den front med sig."

 

Fra skulderskade til operahuset i Sydney

Nicolaj Møller Nielsen medvirkede i øvrigt i en artikel i MUSIKEREN, marts 2009, hvor han fortalte om sin skulderskade, der invaliderede ham, og om de tre hårde års genoptræning blandet med fortvivlelse over måske at skulle opgive musikken. Han oplevede at løbe spidsrod fra den ene specialist (og diagnose) til den anden for til sidst at få hjælp hos en klinik for sportsskader. Her var man i stand til at opstille en realistisk diagnose og et behandlingsprogram. I dag, mange smertefulde erfaringer rigere, spiller han i fin form i mange forskellige sammenhænge og nu også med The Youtube Symphony Orchestra, der giver koncert i Sydney Opera House den 20. marts, som streames live over Youtube til millioner af seere.

Eneste dansker

Den 34 årige bratschist Nicolaj Møller Nielsen er som den eneste dansker kommet gennem nåleøjet til Google’s verdensorkester “Youtube Symphony Orchestra 2011” (YTSO 2011), hvis musikere fra 33 forskellige lande flyves til Australien for 12-20 marts at samles i Jørn Utzons ikoniske opera hus i Sydney til en uges prøver, workshops og kammerkoncerter under ledelse af den internationalt anerkendte dirigent Michael Tilson Thomas.

Nå et nyt publikum via web

"Jeg er også meget interesseret i hvordan man kan nå et nyt publikum til den klassiske musik gennem internettet. Jeg udarbejdede for nogle år siden et koncept med 'mikrokoncerter', som havde mange online elementer i sig, til Reload Classics i Århus," fortæller Nicolaj Møller Nielsen om sine forskellige initiativer med den klassiske musik. Desværre mistede projektet støtten fra Kunststyrelsen, og projektet blev aldrig til noget. "Det er stadig en tanke jeg leger med, at starte noget nyt op selv, især nu hvor det er blevet så svært at freelance. Jeg er derfor meget interesseret i at se hvad Googles vision med det her egentlig er. Jeg er på baggrund af den introvideo, jeg lavede, blevet udvalgt til at blive interviewet hver dag efter prøverne, så det skal nok blive sjovt," fortæller den spændte musiker, der er på vej til Australien.

Følg med her på sitet

Du kan også følge Nicolaj Møller Nielsens oplevelser i Australien her på sitet, hvor han vil rapportere fra ugen sammen med Youtube Symphony Orchestra.


LINKS

Youtube Symphony Orchestra: www.youtube.com/symphony

Nicolaj Møller Nielsens hjemmeside: www.thesteelydane.com

Artikel om Nicolajs skulderskade i MUSIKEREN

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.