af Morten Fischer

Samarbejdet med det danske producer/sangskriverhold, der i 2010 leverede Kylie Minogues hitsingle ”Get Outta My Way” er genoptaget på hendes kommende album Kiss Me Once. MUSIKEREN har mødt en af bagmændene.

Kylie Minogue

Det danske hold bag flere af Kylie Minogues hits: Mich "Cutfather" Hedin, Peter Wallevik, Kylie selv og Daniel Davidsen. (Privatfoto)

Peter Wallevik, Daniel Davidsen og Mich ”Cutfather” Hedin er de danske sangskrivere og producere, som står bag sangene "Million Miles" og "Sexy Love," der udkommer på Kylie Minogues næste album Kiss Me Once den 17. marts. 

LÆS OGSÅ: Danskere hitter globalt

Hektiske dage

”Vi kom med i 11. time og først da albummet skulle sættes sammen,” husker danske Peter Wallevik om nogle hektiske dage op til jul. Men helt tilfældigt var det nok ikke at netop dette tremandshold blev kontaktet. I 2010 havde de nemlig leveret sangen ”Get Outta My Way,” der gik hen og blev andet singleudspil fra Kylies album Aphrodite. Sangen blev et stort hit verden over og gik bl.a. nummer 1 på Billboard's hitliste Hot Dance Club Songs.

INTERVIEW: Rigtige mænd skriver boyband-sange (MUSIKERENmarts/apr. 2014 s. 8)

Troede, at toget var kørt

”Kylie havde indspillet over 70 sange i løbet af tre år, og vi havde egentlig tænkt, at toget var kørt. Men vi blev så kontaktet og skrev de to sange i første halvdel af december og sendte dem derefter over til hendes pladeselsklaber Parlophone, Rocnation og Kylie selv.” Peter Wallevik

 

”Vi fik kanon god respons. Hurtigt blev en indspilningssession sat op i London den 18. december, hvorefter Mich (Cutfather, red.) og jeg fløj over indspillede Kylie en hel dag. Hun var super pro, rar og sjov at arbejde med. Efterfølgende arbejdede jeg intensivt i to en halv uge, cirka 200 arbejdstimer, med at producere hendes vokaler og tracket færdigt.”

LÆS OGSÅ: Kurser for dig, der skriver sange...

MUSIKEREN sætter fokus på sangskrivere/producere til marts

I MUSIKEREN i marts/april kan du læse meget mere om at være dansk sangskriver og producer på internationalt plan, når vi møder Peter Wallevik og Marcus Winther-John, der begge har opnået international anerkendelse og skrevet sange til både solister og boybands i poppens superliga. Wallevik har bl.a. skrevet til tidens største af slagsen, One Direction, som har solgt 6 mio. af det album, hans sang var med på.

Du kan også læse om processen med at indspille en sangerinde som Kylie Minogue og hvordan de såkaldte topliners arbejder med at skrive og indsynge melodier oven på andres tracks.

INTERVIEW: Rigtige mænd skriver boyband-sange (MUSIKERENmarts/apr. 2014 s. 8)

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.