af Morten Fischer

Intet mindre end 14 år i træk har musiker og sangskriver Helle Hansen nu modtaget præmieringer i konkurrencen USA Songwriting Competition.

Alle gode gange 14 for Helle Hansen. (Foto: Ard Jongsma)

Med sin seneste præmiering Honorable Mention Award for sangen "13th of March" (Jazz) kan danske Helle Hansen nu for 14. gang sætte et flueben ud for bestået ved den store sangskriverkonkurrence USA Songwriting Competition. Ydermere var hun finalist med sangen "Turner" i tekstkategorien (Lyrics) - en kategori, hvor hun også tidligere har gjort sig positivt bemærket og i 2010 kom på første pladsen.

LÆS OGSÅ: Dansker er bedst til engelske tekster 

Helle Hansen har været med i konkurrencens finale siden 2001 og vundet Honorable Mention Award i alle årene fra 2002 til 2015, men har efter eget udsagn, "ingen anelse" om hvad der skal til for at vinde.

"De sange, jeg har med i år, er begge ret underlige, alt for ordrige, og med musik, der retter ind efter teksten, som igen er vildtvoksende som ukrudt. Så jeg undres, og glædes over, at der er lyttere, der lytter ligeså mærkeligt, som jeg skriver. Så måske er moralen, at man skal stå ved sin egen underlighed?"
Helle Hansen

 

USA Songwriting Competition er en stor international konkurrence, som i år indbragte 48.672 bidrag fra 128 lande. Helle Hansen ser dog ikke musik som en konkurrence, forklarer hun: "Sangskrivere er kolleger, ikke konkurrenter." 

"Selv tænker jeg det som en cyberflaskepost, man sender afsted til den anden side af jorden, i håb om at nå en lytter, som bare vil høre sangen, uden at kere sig om afsenderen.Sangskrivning kan være en ensom affære. Krævende. Og undertiden mirakuløs i små glimt. Så når først man har placeret sig én gang, kan det være fristende at genopsøge sådan et skulderklap fra et panel af uvildige fagpersoner."
Helle Hansen

 

Om Helle Hansen 

  • Helle Hansen er en dansk sanger, musiker og sangskriver, bosat på Vesterbro i København.
  • Som sangskriver har hun med sine 10 soloudgivelser (82 i alt), modtaget DJBFAs Hæderspris, Thøger Olesen Prisen og Årets Jazzkomponist ved Danish Music Awards.Internationalt har hun - foruden USA Songwriting Competition - også indtaget førstepladsen i International Songwriting Competitions tekstkategori, i et felt af engelsksprogede. 
  • Hansen har skrevet musik til en lang række egne grupper, men også til bigband, klassisk orkester, vokalensembler, solister, samt til musikdramatik i Tyskland, Skotland, Danmark, Island, Norge og USA. 
  • Den Shakespeare-baserede soulmusical STEAM, der har Hansen som komponist, får verdenspremiere på Fredericia Teater i sommeren 2016.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.