Som den første dansker får jazztrommeslager og komponist Michala Østergaard-Nielsen prisen ”Jazzkannan”, der regnes for en af de fineste jazzpriser i Sverige.

Pressefoto

Den 43-årige danske jazztrommeslager og komponist Michala Østergaard-Nielsen har fået prisen ”Jazzkannan”, der uddeles af Sveriges landsdækkende jazzforbund Svensk Jazz og regnes for en af de fineste jazzpriser hinsidan.

”Jazzkannan” uddeles til en musiker, der har gjort en nyskabende indsats for jazzmusikken. Blandt tidligere modtagere er store navne som Bobo Stenson, Lars Danielsson, Anders Jormin, Lina Nyberg, Maggi Olin, Karin Hammar og Mats Gustafsson.

Spirituel og lydhør komponist

Michala Østergaard-Nielsen er den første danske musiker, der er blevet tildelt prisen, siden man begyndte at uddele den i 1993. Den gives til hende for hendes mangeårige virke inden for moderne og eksperimenterende jazzmusik på den svenske jazzscene.

Eller som juryen fra Svensk Jazz selv formulerer det i sin begrundelse:

Michala Østergaard-Nielsen personificerer på mange måder det bedste i improvisationsmusikken, da hun har en sjælden evne til at fremelske mødet i rummet. Michala mærker både med-musikanter og publikum, og det tager hun til sig, bearbejder og vender til højst personlige og fortællende klange. Det skaber både en genkendelse og helt nye kombinationer, som får lytteren nysgerrigt til at ville have mere. Årets jazzkanna går til en spirituel og lydhør komponist og musiker, hvis univers er fyldt af poetiske vibrationer, der skaber øjeblikkelig kærlighed.

 

Aktiv musiker i Sverige

Michala Østergaard-Nielsen bor i København, men er uddannet på det rytmiske konservatorium i Stockholm og er et etableret navn på den svenske jazzscene. Hun fik prisen lørdag den 19. maj i Halmstad i Sverige ved “Jazzriksdagen”, som er Svensk Jazzs årlige jazzfest.

Michala Østergaard-Nielsen siger om prisen:

Jeg er meget glad og beæret over at modtage denne pris. En stor del af mine musikalske aktiviteter finder sted i Sverige, hvilket gør det ekstra betydningsfuldt for mig at få denne udmærkelse. Jeg vil bruge den som inspiration i mit videre musikalske arbejde, både i Danmark og i Sverige.

 

Michala Østergaard-Nielsen spiller i forskellige nordiske og internationale grupper, både som bandleder, co-leder og sideman. Blandt andet kan nævnes Østergaard Art Quartet, Nuaia og David´s Angels, der alle har udgivet flere albums.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.