af Morten Fischer

8-mands-bluesbandet Thorbjørn Risager & The Black Tornado har vundet prestigefyldt musikpris i benhårdt felt og bebuder optræden ved det legendariske tv-show, Rockpalast.

Thorbjørn Risager

Thorbjørn Risager oplever stor succes i det tyske med sit 8-mand store bluesband. (Foto: Tony Joe Gardner)

I Tyskland oplever Thorbjørn Risager & The Black Tornado i øjeblikket bemærkelsesværdig succes. Bandet har været et efterspurgt navn på de tyske spillesteder og festivaler siden 2010 og skriver hvert år henimod 30 koncerter i det tyske på deres omfattende turnéprogram.  

LÆS OGSÅ: Alle skal have en tarif

2016 tegner til, at succesen bare fortsætter derudaf. For allerede nu, i årets helt spæde dage, kan Thorbjørn Risager & The Black Tornado føje yderligere to meritter til deres musikalske CV. 

Thorbjørn snupper pris for næsen af Lamar, Plant og Keith Jarrett 

Senest har de for deres anmelderroste album, "Too Many Roads", vundet Preis der Deustchen Schallplattenkritik – Jahrespreis, som er den tyske pendant til Steppeulven. Det er første gang at et dansk band vinder den prestigefyldte pris og også første gang at et blues/rock-album opnår at blive nomineret til Jahrespreis, hvor mere end 100 album årligt nomineres og blot 12 statuetter finder vej til kaminhylderne.  

I år sejrede danske Risager og hans tornado og snuppede prisen foran snuden på verdensberømte musikere som Kendrick Lamar, D'Angelo, Robert Plant og Keith Jarrett.    

Juryen udtalte bl.a. om Thorbjørn Risager & The Black Tornado: 

”He shows through fine nuances at production, songwriting and instrumental creativity how fascinatingly multifaceted the blues can sound today”  

 

I eksklusivt selskab på Rockpalast 

Til marts optræder Thorbjørn Risager & The Black Tornado i det legendariske tyske tv-show, Rockpalast, hvilket putter dem i fornemt selskab med danske navne som Lukas Graham, Tim Christensen og Efterklang, der er blandt den ikke mere end en håndfuld danske navne, der har optrådt i Rockpalast tv-showet. 

Bandets 10-års jubilæum blev markeret med liveudgivelsen ”Songs From the Road” (CD & DVD), der blev optaget i Harmonie i Bonn og udgivet af det tyske pladeselskab Ruf Records. På baggrund af netop denne udgivelse gik der ikke lang tid, før bandet blev kontaktet af WDR, der inviterede dem til at medvirke i Rockpalast, som bliver vist på landsdækkende tysk tv og også sendes live i en række andre lande.  

Siden programmets start i 1974 har navne som U2, R.E.M, Bob Marley og Guns N’ Roses optrådt i Rockpalast, som altså nu skriver Thorbjørn Risager & The Black Tornado på den fornemme plakat for 2016, der i øvrigt også har Dizzy Mizz Lizzy på programmet i 2016. 

Livemusik på tv er et format, der stadig holder  

”Det er fantastisk at være kommet så langt i Tyskland, at vi ligefrem bliver inviteret med i en så legendarisk TV koncertrække som Rockpalast. Jeg husker selv at have siddet klistret foran tv-skærmen som knægt og set koncerter på WDR med bl.a. Stevie Ray Vaughan, Prince, Ray Charles, ZZ Top. At vi nu er med i den række, er jo fantastisk,” lyder det fra Thorbjørn Risager. 

Bandets trompetist og medspillende manager, Peter Kehl, supplerer: 

”At der stadigvæk er store tv-stationer som har livemusik på sendefladen i en grad som WDR viser at dette format stadig holder, især når man ser på det antal seere Rockpalast programmerne har.” 

 

LÆS MERE: Om Preis der Deustchen Schallplattenkritik – Jahrespreis

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.