af Karen Bendix

DR Underholdningsorkester genopstår som Danmarks Underholdningsorkester og spiller deres første koncert d. 1. februar i Konservatoriets Koncertsal, efter ny aftale mellem DMF og DR.

DR UnderholdningsOrkester genopstår som Danmarks Underholdningsorkester, når de spiller deres første koncert d. 1. februar. (foto: Ulrik Jantzen)

Det er en turbulent tid for det tidligere DR UnderholdningsOrkester. Efter at DR og Kulturministeren lukkede orkestret definitivt i DR-regi i slutningen af december 2014, har en personkreds iværksat en redningsaktion, der skal få orkestret op at køre som projektorkester. Og det ser ud til at lykkes.

Indsamling af penge

Allerede inden jul kunne man donerer penge til at genetablere orkestret via crowfundingssitet Kickstarter, som man frem til 31. januar fortsat kan betale til.

Målet er at indsamle 3.000.000 kr. Og den første million er nået. Med hjælp fra to store danske spillere i det danske erhvervsliv kommer de to sidste millioner også ind, så en startkapital er etableret til at fortsætte arbejdet med orkestret.

BILLETTER: Køb billetter her

Aftale med DR

DMFs faglige sekretær Steen Jørgensen havde i fredags et møde med DR om musikernes medvirken, da de er under en aftrædelsesordning. Mødet og samarbejdet med DR er godt, og DR er positive overfor det nye orkester, siger Steen Jørgensen:

”Resultatet af mødet med DR var fuld accept af at gå videre med projektet. Både mht. til orkestrets nye navn "Danmarks Underholdningsorkesteret", og mht. til den koncertvirksomhed der er planlagt d. 1. februar.”

 

Støtte koncert og fejring

Danmarks Underholdningsorkester giver deres første koncert i DKDM Koncertsal på Frederiksberg den 1. februar kl. 16. Koncerten er både en støttekoncert, hvor alle medvirkende arbejder gratis for at samle penge ind til orkestrets videre arbejde. Og for at fejre den prestigefulde ICMA-award for årets bedste klassiske antologi, som orkestret modtog lige før jul. Dirigent Adam Fischer vil derfor lede orkestret og publikum gennem Mozart-repertoiret. Billetter sættes til salg i dag.

BILLETTER: Køb billetter her

Flere koncerter i støbeskeen

Koncerten d. 1. februar er den første af en række koncerter og tiltag, der skal støtte op omkring etableringen af Danmarks Underholdningsorkester som selvstændigt ensemble. Udover de klassiske koncerter er en række rytmiske koncertinitiativer på tegnebordet.


Fakta om Mozartkoncert:

  • 1. februar 2015 kl. 16 i Konservatoriets koncertsal, Rosenørns Allé 22, Frederiksberg
  • Program: Mozart: Symfoni nr. 25 i g-mol. Exsultate Jubilate (koncertarie). Symfoni nr. 35 i D-dur (Haffner-symfonien)

Medvirkende:

  • Dirigent Adam Fischer
  • Solist: Henriette Bonde-Hansen, sopran
  • Musikere fra Danmarks Underholdningsorkester
  • Overskuddet fra billetsalget vil gå ubeskåret til at skabe et økonomisk afsæt for etableringen af Danmarks Underholdningsorkester

BILLETTER: Køb billetter her

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.