af Birgitte Theresia Henriksen

Den elektroniske musikscene er inde i en rivende udvikling. Lige nu kortlægges miljøet i en stor undersøgelse. Formålet er at skabe bedre vilkår i det elektroniske musikmiljø.

Det elektroniske miljø i Danmark er ved at blive kortlagt i en større undersøgelse. Derfor inviterede Foreningen Strøm og Fonden Roskilde Festival til velbesøgt debatsession i Lydens Hus den 7. marts 2016.

Formålet med undersøgelsen, der er den første af sin art, er at forbedre vilkårene i det elektroniske musikmiljø. Cirka 100 musikere, producere, dj’s, arrangører og udgivere samt repræsentanter fra Københavns Kommune, Dansk Musiker Forbund m.fl. deltog i arrangementet. 

”Den elektroniske scene er under en voldsom og meget spændende udvikling, både kunstnerisk og kommercielt,” siger Dansk Musiker Forbunds direktør, Sara Linell, der også deltog på dagen.

”Jeg tror godt, at man – uden at fornærme nogen - kan sige, at miljøet ikke rigtig ser sig selv som en del af de mere etablerede genrer og musikmiljøer og -organisationer. Og det er ærgerligt. Både fordi der i det elektroniske miljø er nogle innovative kræfter, som de etablerede miljøer kan lære meget af, men også fordi den elektroniske scene står med mange af de samme udfordringer, som de mere etablerede genrer. Derfor tror jeg også, at undersøgelsen kan medvirke til at skabe en øget synlighed og forståelse for de oplagte potentialer, der kan være i samarbejde på tværs af genrer og miljøer,” siger hun.

 

Til debatsessionen blev de indledende resultater fra undersøgelsen fremlagt og debatteret, og der kom en lang række forslag og ideer til, hvad der skal til, hvis det elektroniske miljø skal udvikle sig yderligere.

Debatsessionen følges op af endnu en session mandag den 11. april kl. 16-18 (få opdateret info på Strøms hjemmeside.

Det er planen, at undersøgelsen skal omfatte en stor kvantitativ afdækning af det elektroniske miljø i hele Danmark.

Undersøgelsens første fase er støttet af Fonden Roskilde Festival, ROSA - Dansk Rock Samråd og Københavns Musikudvalg.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.