af Birgitte Theresia Henriksen

Trompetisten Jakob Sørensen blev i lørdags kåret som Årets Nordjyske Jazznavn, det skete ved åbningen af festivalen JazzyDays i Tversted.

Jakob Sørensen modtager prisen Årets Nordjyske Jazznavn

Den 27-årige trompetist Jakob Sørensen hædres med prisen som årets Nordjyske Jazznavn. Foruden hæderen består prisen af 5.000 kr.

Jakob Sørensen er født og opvokset i Sæby og er uddannet på konservatoriet i Aarhus med rytmisk trompet som hovedfag. Siden har han turneret i det meste af Europa og har for nyligt været på en omfattende tur rundt i Australien. I februar udgav Jakob Sørensen sit debutalbum “Bagland", som nu har givet hamprisen som Årets Nordjyske Jazznavn 2015.

Prisen blev uddelt af Tversted JazzyDays, Huset i Aalborg og DMF Nord ved åbningen af Tversted JazzyDays. Med prisen fulgte et beløb på 5000 kroner og en koncert på Huset i Aalborg i 2016.

Tversted Jazzy Days fortsætter hele uge 42, hvor man kan høre Jakob Sørensen til to koncerter den 17. oktober: på Walthers Musikcafé kl. 11 og til Tversted JazzyDays på Klitgården kl. 20. Begge koncerter med hans kvintet Bagland.

LÆS MERE: www.jazzydays.dk

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.