af Astrid Bigoni

Årets Gudman tilfalder i år posthumt bassisten Hugo Rasmussen. Han var kendt som en stor musiker, som spillede med et hav af kolleger på tværs af generationer og genrer. Hugo Rasmussen døde i august 2015.

Det er til oktober, at Hugo Rasmussen posthumt tildeles Årets Gudman. (Foto: Mikkel B Stegmann)

Ikke siden Årets Gudman for første gang i 2004 blev afholdt til ære for den da netop afdøde trommeslager Ken Gudman, har årets hyldestkoncert været dedikeret til en afdød musiker. Hugo Rasmussen er i centrum,  når venner og kolleger mødes søndag den 2. oktober til Årets Gudman 2016.

Det er de færreste, der ikke kender Hugo Rasmussen. Fra børnefjernsyn i starten af firserne. I bandsammenhæng på tværs af pop, folk og jazz. Og som en karismatisk musiker, der med sit lange skæg var genkendelig selv på stor afstand af scenen. Han var et ikon, et vartegn og en stor musiker, og det kan næsten føles som en selvfølge, at Hugo Rasmussen er Årets Gudman 2016.

Kristian Leth, formand for foreningen Gudman, uddyber hvorfor valget er faldet på Hugo Rasmussen.

"Hvad er det vi fejrer? Hvad er det vi i Gudman-foreningen hylder? Hugo Rasmussen døde i august sidste år. Og han er svaret på de spørgsmål: En musiker, der ikke kan erstattes. En grundig, trofast og troværdig musiker, der samtidig var modig, eventyrlig og eksperimenterende. Der altid ville spille med nye hoveder, opdage nyt territorie og var klar på noget vildt. Men som også var en del af den danske jazz-lyds DNA.

 

Hugo Rasmussen blev født i 1941 og døde som 74-årig i august 2015. Når han hyldes ved en stort anlagt koncert i Amager Bio til oktober, er det Hugo Rasmussens venner og kolleger, der kommer og spiller og fester på scenen. De medvirkende navne bliver offentliggjort, når programmet er klar.

LÆS OGSÅ:  En dansk jazzlegende er død

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.