af Astrid Bigoni

IFPI har opgjort de mest populære artister i Danmark i 2015, og fem ud af de ti bedst sælgende albums kommer fra danske artister.

Rasmus Seebach indtager førstepladsen på årets samlede album top-100(Foto: Territorium)

For femte gang i historien indtager Rasmus Seebach førstepladsen på årets samlede Album Top-100. Verden Ka’ Vente er årets bedst sælgende album, mens Major Lazer & DJ Snake feat. MØ står for det bedst sælgende track i 2015 med hittet Lean On.

Dansk musik står stadig stærkt hos de danske forbrugere. I hvert fald hvis man kigger på IFPI’s officielle albumhitliste for 2015, hvor 5 ud af de 10 bedst sælgende album er danske. Rasmus Seebach har intet mindre end 4 album på den samlede top-100, heraf to i top-10. Også Lukas Graham markerer sig på listen med Blue Album som det næstbedst sælgende album, og samtidig er debutalbummet fra 2012 også at finde på listen.

På albumlistens top-10 er det især solister, der dominerer. Ed Sheeran indtager albumlistens tredjeplads, og også artister som Adele, Sam Smith, Justin Bieber, Shawn Mendes og Marie Key er blandt de ti bedst sælgende album. 2015 har dermed også i høj grad været et år i popmusikkens tegn.

MØ til tops

2015 har også været et år, hvor MØ har været på alles læber. Storhittet Lean On med Major Lazer & DJ Snake feat. MØ lander da også solidt på tracklistens førsteplads. Tracklistens andenplads er DMA-vinderen OMI med Cheerleader, mens tredje- og fjerdepladsen indtages af Ellie Gouldings Love Me Like You Do og Wiz Khalifa feat. Charlie Ptuth med See You Again. Lukas Graham indtager tracklistens femteplads med 7 Years, og faktisk har det succesfulde band hele fire tracks på listen. Dermed er Lukas Graham den artist, der har flest tracks i top-100.

Bag om hitlisterne

Album Top-100 er listen over de 100 mest solgte albums og EP’er og er en kombination af fysisk salg, download og streaming. Se Album Top-100 for 2015 her.

Track Top-100 er listen over de 100 mest streamede og downloadede tracks.

Se Track Top-100 for 2015 her.

Begge lister dækker perioden uge 1 til og med torsdag uge 52 2015 og er udarbejdet af analysevirksomheden M&I Service.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.