af Karen Bendix

Copenhagen World Music Festival 2018 åbner i dag med et storstilet program under temaet “Plads til alle – det store kulturmøde".

Vingefang tager publikum med på en rejse fra nordiske toner, over stemningsfulde franske viser til varme brasilianske rytmer, når de spiller på Copenhagen World Music Festival i denne uge. (Pressefoto)

Under temaet “Plads til alle – det store kulturmøde” indtager Copenhagen World Music Festival i dag København med fem dages musikoplevelser fra hele verden. 

"Musikkens evne til at bygge bro mellem forskellige kulturer er et af de centrale fokuspunkter for Copenhagen World Music Festival, og det understreger vi i år med temaet "Plads til alle - det store kulturmøde". På festivalen spiller masser af musikere eksempler på, hvordan musikken bliver et rum for dialog og for forsoning. Vi glæder os meget til at præsentere dette og mange andre spændende kulturmøder for publikum," siger festivalkoordinator Annette Bellaoui.

Kulturmøder på kryds og tværs

Med åbningskoncerten på Rådhuspladsen i København i dag begynder fem dage med masser af musikalske oplevelser og musikalske møder på spillesteder og pladser i København og omegn. Med det tjekkiske kvindeband BraAgas, mødes Sydeuropa, Balkan og Skandinavien. Det danske band Hvalfugl fusionerer jazz og skandinavisk folkemusik og afrosoul-sangerinden Feridah Rose tænder sommerstemningen med sin funky lyd.

Kulturmødet fortsætter torsdag med musik fra bl.a. Nepal, Grønland, dansk-brasilianske toner fra Vingefang og ikke mindst bandet Atse Tewodros Project, der er et mix af etiopiske og italienske musikere, som blander traditionelle etiopiske rytmer med moderne, jazzede toner. 

Stor dansefest

Fredag og lørdag bliver der masser af mulighed for at få luftet danseskoene til toner fra hele verden. Kvindeorkestret Radiant Arcadia skaber deres helt egen lyd på tværs af religioner, musikgenrer og ikke mindre end 10 sprog. Los Fuegos er ren latinamerikanske energiudladning og på Christiania er der lagt op til svedig afrikansk tropenat med tromme- og danseshow, livemusik og dj.

På Skt. Hans Torv på Nørrebro spiller afrikansk-danske Tamala, og det svensk-baserede Gadjos, der med virtuosen Orhan Özgur Turan i front sætter skub i lørdag aften med balkan-funk. Indien møder Spanien i Krudttønden, og så er der dømt fest på byens spillesteder resten af aftenen med salsa, afrikanske rytmer og balkan med et twist.

Resten af lørdagen står på bl.a. Bjonko, der spiller dansable fusion af balkan, dancehall og andre mainstreamgenrer, Lobber's Trio byder på balkan-gipsy-jazz, og Jorge Cordero y Los Gran Daneses! fyrer op under årets salsafest. The Goodnight Circus byder på en blanding af jazz, swing, klezmer, ragtime, gypsy og andre .

Søndag runder Copenhagen World Music Festival af med toner fra afrobrasilianske Xiame Dégas & Tropa, klassisk irsk folkemusik fra Tradish, balkantoner fra ASUN. Så der er lagt op til sensommerfest med musik fra hele verden.

Læs hele programmet her

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.