af Torben Kruse

Musik er et særlig udsat erhverv, når det gælder støjrelaterede høreskader. På dette års Folkemøde inviterer Pas På Hørelsen igen gæster til at få tjekket hørelsen.

Kom og hør Rumpistol give smagsprøve på, hvordan elektronisk musik lyder i en akustisk live-version.

Musik er et særlig udsat erhverv, når det gælder støjrelaterede høreskader. Derfor har DMF i årevis arbejdet med lyd som et arbejdsmiljøproblem inden for musikbranchen. Indsatsen er de seneste år sket i et samarbejde med den danske høreapparatproducent, GN Hearing, som hovedsponsor af kampagnen ”Pas På Hørelsen”.

Unge i risikogruppen

Men det er ikke kun musikere, der er i farezonen for at pådrage sig høreskader. Musikbrugerne er mere udsatte i dag end tidligere, især på grund af smartphones og andre mobile musikafspillere, hvor mange lytter til musik for højt og for længe. I 2030 vil en million danskere således lide af dårlig hørelse, hvis ikke der bliver gjort noget for at beskytte den. Ikke kun af brugerne selv, men også fra politisk hold. For hvis hørelsen først er ødelagt, kan den ikke repareres igen.

Idékatalog til sundhedspolitikerne

”Pas På Hørelsen” udarbejdede i forbindelse med Folkemødet sidste år et idékatalog med forskellige forslag til, hvordan man kan løse problemet med det stigende antal høreskader, som er en økonomisk bombe under sundhedsvæsenet. Løsningsforslagene blev diskuteret af sundhedspolitikere og eksperterne bag kataloget (download idékataloget her).

På dette års folkemøde inviterer Pas På Hørelsen politikere og gæster til at komme forbi og få tjekket, om det står fint til med hørelsen, og ikke mindst til en opfølgende snak om, hvordan vi som individer og som samfund undgår den truende folkesygdom, som høreskader er i færd med at udvikle sig til.

 


Program for Pas På Hørelsen på Folkemødet i Allinge

Lørdag den 17. juni

  • Kl. 10.00 – 16.00: Hvor gamle er dine ører? Høretest, gode råd om forebyggelse af støjskader. Mød Valdemar, og find ud af, hvor højt du egentlig hører musik i dine høretelefoner.

  • Kl 16.30 – 17.30: Kulinarisk musikoplevelse!  Sund mad og lav musik er godt for ørerne. Oplev Jens Rumpistol og kokken/saxofonisten Peter Poulsen. Mød folkene bag Pas På Hørelsen samt politikere og eksperter til en uformel snak om hørelse.  

 

 

Lørdag den 17. juni, kl 16.30 – 17.30: Kulinarisk musikoplevelse

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.