af Anine Fuglesang

Talentfulde sangskrivere og producere har nu mulighed for at skrive sange sammen med internationale hitmagere på Bandakademiets sangskrivningscamp Music Maker Co-write. Tilmelding er åben.

Thomas Stengaard, der står bag flere af Cisilias hits og Emmelie de Forests Eurovision-vindersang "Only Teardrops", er hovedinstruktør på campen. (Pressefoto)

Drømmer du om at blive fremtidens hitmager? Og har du lyst til at skrive sammen med andre talentfulde sangskrivere og lære af topprofessionelle sangskrivere/producere fra Danmark, Sverige, Australien og England? Så er det måske dig, Bandakademiet leder efter.

Bandakademiet søger nemlig talentfulde sangskrivere og producere mellem 17-30 år til sangskrivningscampen Music Maker Co-write; en sangskrivningscamp for talentfulde sangskrivere og musikskabere, som gerne vil leve af at skrive sange og skabe musik – enten til andre eller til sig selv.

Music Maker Co-write handler om at skrive sange, skabe musik og lære af de bedste. Derfor er co-writing det gennemgående princip for campen. Det betyder, at deltagerne overvejende skriver sammen med andre hele ugen samtidig med, at de får inputs og feedback og skriver sammen med nogle af de bedste danske og internationale sangskrivere og producere. Desuden vil der være besøg og inspiration fra musikbranchefolk og internationale kapaciteter.

Instruktører bag millionhits

Instruktørerne på campen er professionelle sangskrivere og musikskabere som har skrevet sange, der har solgt i milliontal internationalt, eller som står bag store danske hits og kunstnere. Nu står de klar til at indgå i skrivesessions med udvalgte upcoming kunstnere og sangskrivere og på den måde lære dem at blive endnu bedre til at skrive musik, der sælger.  

Hovedinstruktør på campen er Thomas Stengaard, som blandt andet står bag flere af Cisilias hits, Emmelie de Forests Eurovision-vindersang Only Teardrops, og som har produceret for navne som Dúné, Carpark North og Sys Bjerre.

Thomas Stengaard fortæller:

Campen handler om at skrive sange, skabe musik og lære af de bedste. De fleste store hits er ikke skabt af en enkelt kunstner, men ofte af en hel række folk. Målet er, at deltagerne bliver bedre til håndværket, og at de lærer en række effektive metoder til deres sangskrivning. Og så håber vi selvfølgelig på, at de skriver en flok super gode sange.

 

Udover Thomas Stengaard tæller instruktørgruppen bl.a. Maria Marcus, svensk producer og sangskriver, der har stor succes i blandt andet Japan og Korea. Herhjemme har hun bl.a. været med til at skrive titelsangen til Wallander og sang selv titelsangen til tv-serien Anna Pihl. Derudover er danske Chief 1 også at finde blandt instruktørerne. Han har bl.a. arbejdet sammen med L.I.G.A, Love Shop, Nik & Jay, Sanne Salomonsen, Gnags, Lars H.U.G., Outlandish og mange andre - og er i øvrigt også selv udøvende kunstner.

Hvem kan deltage?

Music Maker Co-write Camp er for alle talentfulde sangskrivere/producere og musikskabere mellem 17-30 år, og Bandakademiet leder i hele Danmark. En del af pladserne på campen er reserveret til kvalificerede deltagere, som er fra eller har tilknytning til én af Musikmetropolens 14 kommuner.

Niveauet er højt, og deltagerne skal findes blandt den øverste del af vækstlaget - fremtidens hit-magere og professionelle sangskrivere. Campen er både for artister, der skriver til sig selv og for dem, der producerer og/eller skriver til andre. Om man er instrumentalist, sanger og performer eller bare er en haj til at skabe musikken på sin computer er underordnet.

Campen finder sted i Helsingør til september, og bag projektet står Musikmetropolen og Bandakademiet med Helsingør Kommune og 4Sound som samarbejdspartnere/sponsorer.

Tilmeldingen til sangskrivningscampen er åben, og ansøgningsfristen er 1. juni 2017.

Læs mere om Music Maker Co-write og søg her 


FAKTA

Campen finder sted 2.-5. september i Helsingør + en introdag 20. august. Det koster 500 kr. at deltage som tilskud til mad og overnatning på Danhostel Helsingør. Man skal være mellem 17-30 år for at søge. Bemærk ansøgningsfrist 1. juni 2017  

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.