af Birgitte Theresia Henriksen

Vi normaliserer det ved at vise det, lyder det fra Girls Are Awesome - en global platform af kvinder og mænd, der sætter fokus på kvindelige musikere og andre seje, kreative kvinder.

Polina Bachlakova fra Girls Are Awesome holdt oplæg i Lydens Hus fredag den 4. november (foto: Girls Are Awesome/Nicolas Dalby)

En slags global interesseorganisation for kvinder kan man vel kalde Girls Are Awesome (GAA), som er en gruppe kvinder og mænd, der laver indhold kun om kvinder til en målgruppe af begge køn.

”Vi er inkluderende,” fortæller canadiske Polina Bachlakova, initiativtager til GAA, som i fredags holdt oplæg til et velbesøgt morgenmøde hos Dansk Live.

 

Målgruppen for GAA er lige så meget mænd som kvinder, og indholdet - eksempelvis artikler, film og events – produceres af begge køn. Men GAA bringer udelukkende positive og inspirerende historier - og udelukkende om kvinder.

Knap 100 deltagere troppede op til morgenmødet, som var første af en række møder, hvor Dansk Musiker Forbund, Dansk Live, Dansk Artist Forbund, JazzDanmark og Gramex sætter fokus på kønsbalancen i musikbranchen.

LÆS OGSÅ: Fokus på kønsbalancen i musikbranchen

Mens kaffen og croissanterne blev indtaget fortæller Polina Bachlakova om platformens arbejde med at formidle positive og inspirerende historier om kvinder verden over. Med at få det "out there" så andre kvinder igen kan spejle sig i mulighederne i stedet for i eventuelle kønsmæssige begrænsninger.

Alt hvad Girls Are Awesome udgiver, fortæller hun, skal bryde barrierer, for der er stadig problemer - også i musikbranchen.

”Vi vil skabe opmærksomhed om, hvordan det er at være kvinde i musikbranchen, og ændre ”tone of voice”. Kvinder har altid været kreative, Girls Are Awesome er blot en platform, der sætter fokus på det, og normaliserer det ved at vise det,” siger Polina Bachlakova.

 

Girls Are Awesome, der er et internationalt netværk, har sin base i Danmark. I 2016 stod de bag en scene med udelukkende kvindelige kunstnere på Roskilde Festival. Klikker man ind under musik på www.girlsareawesome.com, kan man blandt meget andet læse interview med danske Velvet Volume, Shirley Manson fra Garbage og legenden Petula Clark.

LÆS MERE: http://girlsareawesome.com


Om diversitet i musikbranchen

Sammen sætter Dansk Musiker Forbund, Dansk Live, Dansk Artist Forbund, JazzDanmark og Gramex fokus på diversitet i musikbranchen blandt andet med en række morgenmøder. Første gang var med Girls Are Awesome den 4. november. Næste gang er hos JazzDanmark den 2. december. Møderne er åbne for alle.

LÆS MERE og tilmeld dig her (Facebookevent) 

Morgenmøderne er kl. 8.30 - 9.30 den første fredag i måneden i det næste halve år: 

  • Fredag den 4. november, Dansk Live  
  • Fredag den 2. december, JazzDanmark
  • Fredag den 6. januar, Dansk Artist Forbund
  • Fredag den 3. februar, Dansk Musiker Forbund
  • Fredag den 3. marts, Gramex

Du kan også deltage i debatten på Facebook via denne gruppe, der knytter sig til de fem musikorganisationers (DMF, Dansk Live, DAF, JazzDanmark og Gramex) arbejde med køn og diversitet i musikbranchen.

 

 

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.