af Nils Harbo

Steinberg har opdateret Virtual Guitarist. Vi undersøger om den virtuelle guitarist nu er så alsidig og god som rygterne siger

I Virtual Guitarist 2 har Steinberg slået den oprindelige ”akustiske” Virtual Guitarist sammen med den elektriske version. Der er tale om en ”automatguitar”, der giver brugeren rytmeguitar, licks, ”wacks” og wah i 88 forskellige stilarter, der kan redigeres og indeholder forskellige parter, så resultatet tilsammen giver næsten 1100 forskellige guitarroller.

Tempo og toneart kan vælges (stort set) frit. Lyden bygger på autentiske guitaroptagelser med levende guitarister og er aldeles fremragende (fylder 6,8 GB). Med de tilhørende effekter kan man dosere og variere yderligere med f.eks. kompressor, fuzz, tremolo, chorus, rumklang - eller hvad man nu har lyst til.

Trods det imponerende store opbud af forskellige rytmer er det store problem, at det ofte alligevel kan være svært at finde en færdig figur, der passer til ens komposition. Det er egentlig ret paradoksalt, eftersom der findes et hav af valgmuligheder, rækkende fra country over Chuck Berry til Michael Jackson ”Whacko-funk”, Gypsy Kings, REM-mandolin og ”Ringaracka” i bedste boyband 90’er stil. Men fifler man længe nok med Riff Editoren, tilføjer variationer og effekter som ”Fret Noise” og ”Stop” lyde og vælger forskellige parter, kan man – med lidt kendskab til guitaristers vaner og øvrig performance- producere en utrolig tight, vellydende og meget pålidelig guitarlyd, som ingen almindelig musikforbruger kan høre er skabt på en computer.

Funktionerne styres fra dette vindue

Foto: Steinberg

Facts om Virtual Guitarist 2

Producent: Steinberg Media Technologies GmbH

Pris: 1.995,- (Updaten fra koster 695,- og programmet kører kun hvis man har Steinberg Key.)

Fordele: Tight og vellydende guitarlyd, både elektrisk og akustisk

Ulemper: Kan tage tid at programmere

Grejredaktionens dom: Uha da da, man er imponeret; på rytmeguitarfronten har den levende studieguitarist fået stor konkurrence - men han vinder måske i sidste ende alligevel på kreativitet og fleksibiltet, VG2 er jo dybest set ”automatguitar”.

Platform/format: Windows, Macintosh VST, DXi, AU og Rewire (til Pro Tools Integration).

Web: www.steinberg.de & www.MI7.com

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.