af Theis Duelund

I MUSIKERENs temaserie tester vi musikforretninger på nettet. Her besøger vi den tyske shop musikproduktiv.de.

Deltag i debatten

HAR DU EN MENING OM OVENSTÅENDE ARTIKEL?

Vi samler alle debatindlæg om internethandel på den samme side!!

Kommentarer henvises derfor til en anden side.

Tryk på linket i linien herunder for at komme til debatten:

"TEMA- Instrumenthandel: Deltag i debatten!"

Musikproduktiv

Musikproduktiv er det lidt nørdede navn på en anden de Europæiske forhandlere, der melder sig på banen som konkurrent om de danske kunders opmærksomhed.

Musikproduktivs tyske hjemmeside ligger på adressen www.musik-produktiv.de. Siden er ganske overskuelig og det er nemt at finde rundt. Som hos Thomann er der også mulighed for at vælge en ”dansk” afdeling, hvor de danske momsregler er regnet ind i priserne. Musikproduktivs ”danske” side er dog skrevet på engelsk, som hele handlen også foregår på.

Ligesom bl.a. danske Eskildsen har Musikproduktiv også oprettet deres tilbudsafdeling på startsiden, som man kan browse lidt rundt i. Tilbudsafdelingen opdateres hver uge, så man kan med fordel holde lidt øje med siden på ugentligt basis, for at holde sig ajour med det store udbud.

Et kig på indgangsportalen

Foto: Klik for forstørrelse

Betaling og gebyrer

På samme måde som hos Thomann, er der en meget enkel og overskuelig indkøbskurv. Det medregnes i prisen at varerne skal sendes til Danmark, og under feltet med prisen i euro vises et andet felt hvor prisen fremgår i danske kroner. Der er de samme muligheder for betaling som hos de andre forhandlere, men det understreges dog at transaktioner over fx kreditkort/VISA er at foretrække. Musikproduktiv har en minimumsbestillingsgrænse på 50 Euro, hvilket vil sige at der grundet fragt- og behandlingsomkostninger skal bestilles for minimum 50 Euro, altså ca. 370 kr. Det er selvfølgelig ikke noget problem med større varer, da disse typisk koster mere end 50 Euro.

Men på mindre standardvarer er det meget man skal købe ind, hvilket Musikproduktiv også har taget højde for. Er man eksempelvis på jagt efter strenge, har forretningen indført mængderabat, der betyder at prisen falder så snart man er oppe på mere en seks eksemplarer af den samme vare.

Man kan altså med fordel købe stort ind af de mindre varer som strenge, kabler, trommestikker osv.

Udover den almene garanti, det er påkrævet internetforhandlere at levere, giver Musikproduktiv kunden yderligere fem års garanti på købte produkter. Ligesom Thomann kører Musikproduktiv også med en flatrate på fragtomkostningerne, der bestemmes for hvert land der leveres til. En leverance til Danmark betyder således at man skal regne 12 Euro (ca. 90 kr.) oveni prisen. Flatraten gælder for alle forsendelser der vejer mindre en 30 kg.

Den danske pedal VoiceTone Correct koster knap 1.800 kr. i de tyske netshops, men 1.995 kr. i de danske netshops.

Prisniveau

Generelt afviger prisniveauet på standardvarer og grej i småtingsafdelingen ikke stort fra andre hjemmesider, både i ind- og udland.

Dog har Musikproduktiv som nævnt indført en omfattende ordning omkring mængderabat, der gør at det godt kan betale sig alligevel at købe standardvarer i større mængder over hjemmesiden.

Når det kommer til de lidt større varer er det imidlertid åbenlyst væsentligt billigere at handle hos Musikproduktiv end hos mange danske forhandlere.

Prislejet kan her bedst sammenlignes med de tyske kolleger hos Thomann.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.