af Theis Duelund

I MUSIKERENs temaserie tester vi musikforretninger på nettet. Eskildsen.dk er blandt de største danske shops.

Eskildsen

Eskildsen er en gammel hæderkronet musikforretning, startet af Knud Eskildsen i 1966 og den største kæde i Danmark, med butikker i København, Århus, Odense, Esbjerg samt i hjembyen Aalborg.

Men Eskildsen er ikke længere på danske hænder, idet man er blevet fusineret/opkøbt af den norske kapitalfond Music Retail Holding, Skandinaviens største musikaktør, der i forvejen ejer Musikhuset Aage, de to største detailkæder i Sverige samt en række detailforretninger i Norge plus Luthman Scandinavia, der importerer musikinstrumenter. Med denne overtagelse er ingen af de store netshops i Danmark på danske hænder.

Eskildsens internetshop ligger på adressen www.eskildsen.dk. Siden er velinformerende, præget af overskuelighed, og det er forholdsvis let at danne sig overblik og manøvrere rundt gennem panelet øverst på siden. Startsiden fungerer desuden som Eskildsens tilbudsafdeling. Det kan derfor godt betale sig at browse tilbuddene igennem inden man fortsætter på de øvrige sider. Foruden de obligatoriske links til strenge-, percussion- og tangentafdelingerne, tilbyder Eskildsen også lidt ekstra indhold. Man kan bl.a. få tilsendt e-nyhedsbrev, annoncere efter nogle at spille med på opslagstavlen og følge med i forretningens eventkalender på siden.

Et kig på indgangsportalen

Foto: Klik for forstørrelse

Handelsbetingelser

Når man har fundet den vare man er interesseret i, ryger man videre til indkøbskurven. Her er der udmærket vejledning i hvordan returretten fungerer, i tilfælde af at man fortryder sit køb. Eskildsens shop er selvfølgelig omfattet af den almene danske købelov, der gør det muligt for en køber ved postordrehandel at returnere varen i 14 dage efter købet; samt at være sikret en 2-årig reklamationsfrist, der betyder, at hvis varen går i stykker inden for 2 år efter købet, så kan man klage til butikken. Eskildsen tilbyder ikke en decideret udvidet garanti på varen, som flere andre forhandlere har. Eskildsen har også et par forbehold i forhold til returretten. Varen skal varen naturligvis returneres i en stand, hvor det kan sælges igen. Derudover er der ingen returret på software, hvor emballage og plombering er brudt. Det skal dog nævnes at Eskildsen i modsætning til flere af de andre forretninger i testen, ikke anviser lagerstatus på produkterne på hjemmesiden. Det betyder i realiteten, at man ikke kan være 100 % sikker på, at den vare man måske både har bestilt og betalt overhovedet er på Eskildsens lager.

En Gibson Angus Young koster 18.995 kr. (excl. fragt) i Danmark, men kan fås i Tyskland for 16.369 kr.

Betaling og gebyrer

Det næste skridt er betalingen. Det er sådan at de fleste internetforhandlere i dag kører med sikrede servere, for at beskytte de oplysninger kunden indtaster bedst muligt. Dvs. at man i det store hele ikke længere behøver at være nervøs for at opgive kontonummer eller VISA på hjemmesiderne.

Hos Eskildsen kan man dog også vælge at få tilsendt sine vare pr. efterkrav. Men vælger man det, har betalingsmåden imidlertid indflydelse på fragtomkostningerne, da det er Post Danmarks opgave at administrere efterkravet. Hvis man derimod betaler direkte over nettet, enten med Dankort eller VISA, slipper man helt for fragtomkostninger, så længe pakken ikke vejer mere end 50 kg. Dette er en ekstra service som Eskildsen tilbyder.

Det man betaler for er således kun sin vare og et beskedent ekspeditionsgebyr på 25 kr.

Prisniveau

Eskildsens prisniveau adskiller sig ikke markant fra andre danske forhandlere, selvom det så absolut er et plus, at fragten er gratis (så længe din pakke vejer under 50 kg.). I forhold til sortimentet er Eskildsen ganske godt dækket ind. I småtingsafdelingen hvor det kan betale sig at købe større mængder af en vare (fx trommestikker, guitarstrenge eller kabler) har Eskildsen et bredt udvalg, og det er tydeligt at nethandlen hænger sammen for dem på denne måde. Når det kommer til større og lidt dyrere varer, kan det måske bedre betale sig at kigge lidt videre – både hvad angår pris og udbud.

Deltag i debatten

HAR DU EN MENING OM OVENSTÅENDE ARTIKEL?

Vi samler alle debatindlæg om internethandel på den samme side!!

Kommentarer henvises derfor til en anden side.

Tryk på linket i linien herunder for at komme til debatten:

"TEMA- Instrumenthandel: Deltag i debatten!"

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.