af Nils Harbo

Software til guitar er nu endelig nået et niveau, hvor alle kan være med!

Guitar Rig 5 Pro indeholder et stort arsenal af forstærkere og effekter, der alle imponerer

Native Instruments har lanceret Guitar Rig 5 Pro, der udvider arsenalet af effekter og forstærkere i deres kendte guitarsoftware.
Den omfattende samling er udvidet med nye forstærkere og seks nye komponenter - herunder en klassiske kompressormodel, en ”Vintage Verb" med forskellige fjederemuleringer og nye features som Side-chain, Control Room Pro og Container. Kombinerer man softwaren med Native Instruments guitarcontroller, Guitar Rig Control, der er et kraftigt USB pedalboard med 8 kontakter og 1 pedal, samt integrerede preamps med separat gain og 2 balancerede udgange, er man godt kørende, hvis man vil kombinere live og studieguitar med computer.

Jeg har prøvet systemet og er meget imponeret.
Der er meget lidt latency i lydkortet, der er indbygget i fodcontrolleren og man kan spille ubesværet. De mange forstærkermodeller og tilhørende effekter og pedaler lyder hamrende godt.
Ydermere har Native Instruments lavet en lang række presets, der imponerer i sin store variation. De lyder både varmt, koldt, innovativt og klassisk! Så der er lyd for enhver smag i pakken.
For mig virker det som om, at ampmodeling nu endelig har nået et punkt, hvor der ingen undskyldning er for guitarister, for ikke at tage det op.
Det er rigtig smart (og spiller ikke højt) i studiet og til øvebrug. På livescenerne vil det nok antageligt kun være den elektroniske musiker - der samtidigt anvender laptop - der vil bruge systemet.

Af andre konkurrenter kan nævnes Amplitube (lige kommet i version 3) og Waves GTR, men Guitar Rig er godt nok det heftigste system, jeg har prøvet indtil nu!

Har du Guitar Rig i forvejen, koster en update ca. 500 kr, ellers er prisen ca. 1.400 kr. for den nye software, der i øvrigt også er inkluderet i de nye Komplete 8 bundles.
Guitar Rig Control 5-controlleren koster omkring 3.000 kr.

Læs mere her:

Native Instruments

Den danske importør: Benum

Kommentarer fra læserne

Nick Kerdgar, 09-01-2014 08:24
Fuldstændig enig med Nils. Har været på GR siden edition 4 ifm. køb af en mac pro fra 2008. Det seneste version (5'eren) er total cool. Tilsult 1-2 kabinetter eller bare små comboer, så er det total lækker. Jeg bruger det udelukkende i forbindelse med øvning og indspilning. De reklamere med det til live brug, ved sgu ikke rigtig. Vil mene funktionaliteten vil virke men der mangler noget glamour ved ikke at have pedaler og racks på en scene.
Det er sådanne sjove legetøj der kan få mig til at investere i en iPad. Så kan man have en lækre lyd med sig over alt.

1 ting jeg ikke er glad for er pedalboards knapper. De er så stive og larmende i det. Til sammenligning så har jeg en Ditto Lopper fra TC Electronic som også har en lignende tryk knap. Det er bare så elegant og lydløst i forhold til Native Ins. stive click lyde.
Bortset fra denne lille detalje så er det hver en krone værd.

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.