af Nils Harbo

Så er den nye serie akustiske guitarer fra Yamaha på banen

Den nye Yamaha A3R har indbygget avanceret elektronik.

Yamaha har lanceret en ny A-serie akustiske guitarer, der består af 2 serier med 4 i hver serie, alle med pick-up og cutaway.

Yamaha har lagt sig i selen for at lave nye guitarer, der ikke alene har fået nyt look, men også ny lyd. A-serien lyder godt akustisk, men har også en god lyd, når den tilkobles PA. Desuden har japanerne tilstræbt at lave en lækker hals med spilbarhed som en elektrisk guitar.

Halsen er da også utrolig ”smooth", bl.a. fordi bagsiden er lakeret med en fin tyndt lag lak. Man mærker virkelig træet i håndfladen og de afrundede kanter, siger de danske og svenske Yamaha-folk, grejredaktionen har været i kontakt med.
Den meget lave strengeaction gør at man virkelig mærker instrumentet. A3-serien har massiv Sitka granddæk og massive sider og bund i henholdsvis palisander og mahogni og 2 forskellige kropstørrelser, idet den findes i en almindelig dreadnought og i en concertudgave, som er en smule mindre og er velegnet til livebrug.
A3 og AC3 er monteret med Yamaha nye SRT pick up system. S.R.T (Studio Response Technolody) blander guitarens naturlige lyd med modelering fra de 3 klassiske studiomikrofoner, med mulighed for at justere mikrofonens placering og resonanse.  S.R.T. giver derfor en naturtro studio kvalitetslyd.

Tjek modeller og priser hos din forhandler.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.