af Nils Harbo

Er banjoen opfundet igen?

MUSIKERENS redaktion fik forleden besøg af musikeren og instrumentbyggeren Ross Reaver, der fremviste og spillede på et nyudviklet instrument, som er døbt ”World Stick”.

Reaver er amerikaner, bosat i Oslo -med kæreste i København. For tiden er han på turne i Danmark for at promovere det nye instrument (der på norsk hedder en "Verdenspind"!)

World Stick har rødder til skotsk folkemusik, idet skotske indvandrere konstruerede et lignende instrument, da de kom til USA (sækkepiberne fyldte for meget til at tage med over Atlanten).

En ven og kollega til Reaver har designet den nye version, der har tre strenge, er bygget af ask og findes i to udgaver; kromatisk og diatonisk.

World Stick ligner en balalajka og lyder lidt som en mellemting mellem en banjo, en mandolin og en japansk koto.

Sounden i instrumentet er ikke epokegørende ny, men har alligevel sin egen ”etniske” tone, der giver associationer i retning af skotsk og irsk folkemusik.

Prisen ventes at blive på omkring 2.200 kr. i Danmark.

World Sticken har indbygget mikrofon og Reaver har i Danmark fået en distributionsaftale sat op med Supersound/Knud Eskildsen Musik, så du kan sandsynligvis finde instrumentet i en af afdelingerne.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.