Grejredaktionen har produceret fem flotte videoreportager fra årets første og vigtigste musikmesse, Winter NAMM 2015 i Los Angeles.

Se nyheder og interviews på dansk fra den store musikmesse

I videoerne kan du bl.a. opleve det nye Pro Tools 12, nye guitarpedaler fra T-Rex, Roland og TC Electronic, se interviews med folk fra Shure, Fender, Kala Ukuleles, og møde guitarister som Alex Hutchings, Mark Ramsey, Mika Vandborg, Søren Andersen og Anders Bo. Du kan høre musik med bl.a. Cory Henry, Monette Marino, Brit Rodriguez og Dave Beery.

Du kan desuden høre et hav af nye instrumenter, inklusiv meget sjældne synthesizere og akustiske instrumenter.

Se video 1:

HIGHLIGHTS FRA NAMM 1: Synther! Synther! Synther!

ProTools bliver gratis og går i ”skyen” - og synthesizerne er tilbage

I den første reportage fra den store musikudstilling i Los Angeles fortæller Grejredaktionen alt om det nye ProTools 12. Og om de mange synthesizernyheder, herunder Nord Electro 5, Moog Modular og Korg Arp Odessey. Og kom med på en rundtur på Yamahas synthesizerudstilling med mange spændende sjældne instrumenter.

Se video 2:

HIGHLIGHTS FRA NAMM 2: Ukulele, banjo og guitar

Akustiske instrumenter er populære som aldrig før

 

Grejredaktionen har sat sig for at undersøge, hvorfor ukuleler er så populære. På NAMM møder vi også møde en canadier, der har bygget guitarer i 45 år. Og Grejredaktionen besøger Fenders stand. Se også de nye Gretsch-trommesæt på DW Drums’ stand (DW har opkøbt Gretsch).  Der er også nyt på cajon-fronten.
Se interviews og hør musik på banjo, guitar, ukulele…   med masser af percussion.

Se video 3 :

HIGHLIGHTS FRA NAMM 3: Trends og tendenser i musikbranchen

Er der krise? Eller går det godt?

Salget af musikinstrumenter er faldet og færre lærer at spille på et instrument. Akustiske instrumenter er dog stadig populære og salget af synther er steget 32 %, sammenlignet med sidste år. Grejredaktionen temperaturen på musikinstrumentbranchen. Er der krise i branchen? Og er der andre trends på NAMM 2015?

Se video 4:

Se video HIGHLIGHTS FRA NAMM 4: Guitar Galore: Nye guitarpedaler på NAMM

Guitarpedaler er det nye sort

 

Trenden går imod små smalle pedaler, der ikke fylder så meget på pedalbrædtet.  Mød guitaristerne Anders Bo og Mika Vandborg i den seneste udgave af Highlights fra NAMM, hvor Grejredaktionen har spottet nye guitarpedaler bl.a. fra danske T-Rex og TC Electronic. Roland har et nyt system, der effektivt samler pedalerne og Shure går nu forrest med retro-design og et nyt audiointerface til iPad.

Se video 5:

Se video HIGHLIGHTS FRA NAMM 5: Loudness War og meditative musikinstrumenter

 

Støj, larm og limiter! Alt om Loudness War.

Grejredaktionen interviewer Thomas Walther fra TC Electronic, der fortæller alt om hvad Loudness War er. Og hvorfor krigen er ved at være slut. Se desuden en verdensnyhed med spændende eksotiske hand pans trommer, der har beroligende effekt, når man spiller på dem.

EKSTRA! Endnu flere videoer fra NAMM 2015:

The SlapStick

Et af de nyudviklede instrumenter, der kan ses på NAMM, er The SlapStick. En jernstang med en gummibelagt metalwire man slår på, så det lyder som en bas.

Akustiske folkinstrumenter er hott stuff

Banjoer, Ukueler, Steel Guitars, Lap Steels og dobro'er - akustiske folkinstrumenter er hot stuff på dette års Winter NAMM.

She Rocks Award - priser til kvinder i musikbranchen

She Rocks Awards 2015 blev denne gang afholdt på NAMM, hvor man hyldede kvinder i musikbranchen, som har gjort noget ekstraordinært for musikken. Både musikere, undervisere, branche- og forretningskvinder blev hyldet ved et stort anlagt show på Hilton. The Bangles (bl.a. kendt for "Walk like an Egyptian") fik en Icon Award og spillede et par numre.

Winter NAMM 2015 i Anaheim, Californien er verdens vigtigste musikmesse.
En flybillet til LA koster under 3.000 kr., så grejredaktionen er taget med på messe og rapporterer hjem fra den store begivenhed med en stribe video-reportager.

Videoer produceret af MUSIKERENs grejredaktion.

Grejredaktør: Nils Harbo

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.