af Nils Harbo

Det tyske softwarehus Steinberg er nu opkøbt af Yamaha; men fortsætter ufortrødent med at kaste gode programmer på markedet. Vi har taget temperaturen på Steinbergs produkter lige nu.

En af de førende producenter på musiksoftwaremarkedet er Steinberg. Det højteknologiske firma blev grundlagt i det systematiske og matematiske land, der (og nu nævner vi så ikke krigen) også gav resten af verden Kraftwerk, nemlig Tyskland. Steinberg kom til verden i 1982 i Hamburg, hvor Manfred Rürup og Karl “Charlie” Steinberg mødtes og blev mændene bag et af verdens først MIDI-sequencerprogrammer, Pro-16. Men den første rigtige succes blev bygget op omkring Atari ST-computeren og et –set med vore dages øjne- meget simpelt sequencerprogram, der blev døbt Cubase og lanceret i 1986. Takket været en visionær ledelse, et strategisk samarbejde med dygtige programmører og opkøb af små firmaer er Steinberg i dag vokset til at være en af de førende på markedet. Og Steinberg er selv blevet opkøbt - i flere omgange endda! I dag er det fulde navn Steinberg Media Technologies GmbH og firmaet fungerer som en selvstændig enhed under Yamaha, der købte Steinberg af Pinnacle Systems i januar 2005.

Blandt de gode produkter til musikproduktion fra Steinberg er Groove Agent, The Grand (begge testet i MUSIKEREN nov. 2005), Virtual Bassist og Halion String Edition.

Undertegnede grejredaktør har været Cubase-bruger i de tidlige år og har sågar kørt support og undervist mange DMF-medlemmer i programmet. Det gav mig indsigt i mange af de problemer Steinberg-brugerne oplever og gav grobund for en voksende skepsis overfor produkterne. Men jeg har i det sidste halve år haft lejlighed til at prøvekøre flere fra den nye generation af Steinberg softinstrumenter og jeg er blevet meget imponeret af den høje kvalitet produkterne har i dag.

Halion Symphonic Orcehstra

Foto: Steinberg

Det helt nye Halion Symphonic Orchestra er kommet på markedet i maj 2006. Det er ”the full monty”, den komplette løsning for musikeren eller komponisten, der har brug for hele den brede palette i et fuldt symfoniorkester. Biblioteket fylder hele 27 GB og koster 3.995 kr. Ellers ligger mange af de ”mindre” virtuelle instrumenter ofte på en pris lige under 2.000 kr., der tilsyneladende er en magisk grænse for hvad danskere vil give for softwareinstrumenter.

Af alternativer til Halion-biblioteket kan nævnes IK Multimedias Miroslav Philharmonik strygere, der koster det samme og også lyder flot og naturtro.

I MUSIKERENS papirudgave og her på siden (søg under menupunktet Grej/"Tests") kan læse mere nærgående test af Steinberg-produkter, bl.a. Groove Agent 2, Virtual Guitarist 2 og The Grand 2.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.