af Nils Harbo

Der bliver lejlighed til at høre en stribe dygtige trommeslagere i fra ind og udland, når Zildjian Day rammer Danmark d. 18. nov. Blandt de medvirkende danske trommeslagere er Jan Lysdahl og Ihan Haydar og Morten Toft Hansen.

Gavin Harrison (på billedet) og Mike Mangini er hovednavne ved den store trommebegivenhed

Det er EM Nordic, der står bag det store trommearrangement i Pumpehuset, hvor Mike Mangini og Gavin Harrison er de to store udenlandske trækplastre.

Mike Mangini er den ekvilibristiske trommeslager fra Dream Theater og Gavin Harrison er mest kendt for sit arbejde med Porcupine Tree & King Crimson.

Zildjian var de allerførste til at arrangere trommeslagershows helt tilbage i 1983, og Zildjian Days er nu blevet kendt verden over for at byde på mange af verdens allerbedste trommeslagere.

Ved arrangementet i København vil også medvirke trommeslagere fra den danske elite, herunder Jan Lysdahl, der vel kan betegnes som lidt af en legende på den danske musikscene. Han har medvirket på de mest sælgende udgivelser i dansk musikhistorie og har spillet for et hav af kunstnere, herunder One Two, Sanne Salomonsen, Kim Larsen, Lars H.U.G., Sko & Torp og Mc Einar. 

Trommeslagere i øverste liga

Ihan Haydar er en smuk ny musikalsk komet, der på rekordtid er stormet frem. Hun startede sin karriere som trommeslager for vinderen af European Song Contest, Soluna Samay, og er i dag trommeslager i bandet L.I.G.A, der ligesom Ihan bare er braget frem på scener og hitlister og som nu er et af de bedst sælgende danske acts. 

Thomas Holmen slår sine folder i Infernal og er en efterspurgt mand til Clinics og Master Classes. Med Infernal har han spillet et utal af koncerter i både ind- og udland. Han var også manden bag den kendte dj og musiker Kato, hvor han på en hel festivalturné udgjorde rytmesektionen. Thomas er fuld af energi bag trommesættet og er en fornøjelse at opleve live.

Raunchys robuste rytmemaskine

Sidst, men ikke mindst, byder programmet også på Morten Toft Hansen fra det danske metalband Raunchy. Morten er en vaskeægte metalmaskine, der ved, hvordan den onde lyd beherskes.
Raunchy udgiver deres sjette album, ”Vices.Virtues.Visions”, den 14. november 2014. Og på den aktuelle plade tager Morten endnu en gang trommespillet til nye højder. Med mere end 25 års erfaring som trommeslager ved Morten, hvad der er bedst og leverer hver gang en eksplosion bag trommesættet

Vind billetter med DMF Forsikring

Dørene til Zildjian Day tirsdag d. 18. november åbnes kl. 19.00. Billetprisen er 185 kr plus gebyr.

DMF Forsikring, der nu tilbyder gratis forsikring af dit trommesæt (eller andre instrumenter) for op til 10.000 kr. udlodder billetter til Zildjian Day.

Deltag i konkurrencen ved at svare på følgende lette spørgsmål:

Vind billetter til Zildjian Day i Pumpehuset

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.