af Nils Harbo

Der er kø på frekvenserne! Et stadigt stigende problem for PA-branchen og især teatrene, der i høj grad betjener sig af trådløs transmission. Livekoncerter trues af lukning om få år, hvis der ikke gøres noget.   I dette videoindslag fra NAMM 08 fortæller Bjørn Rennemo Henriksen fra Sennheiser Nordic om den tikkende bombe, der truer musik og kultur.

Der er kø på frekvenserne

Musik og teaterbranchen er truet

Mangel på ledige frekvenser er et stadigt stigende problem for PA-branchen og især teatrene, der i høj grad betjener sig af trådløs transmission under musicals og andre teaterforestillinger. Musik- og teaterbranchen er truet, fortæller Bjørn Rennemo Henriksen fra Sennheiser Nordic i dette tv-interview fra verdens største musikmesse NAMM 08.

I England sælges frekvenserne ved en offentlig ”auktion”, hvor salget ventes at indbringe over 35 milliarder pund (over 320 millarder danske kroner). Her er det de store teleudbydere som Cisco og Vodofone, der har kapital nok til at byde ind på frekvenserne.

Audiobranchen, lydfirmaer o.l. har slet ikke penge nok til at gøre sig gældende her. Det betyder at antallet af ledige frekvenser falder og der om kort tid kke længere er plads nok til trådløs transmission ved koncerter og lignende.

Det er udbredelsen af digitalt tv og salg af indhold til mobiltelefoner, der ”stjæler frekvenserne”.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.