af Nils Harbo

QSC TouchMix er digitale mixere for musikere og lydteknikere som behøver en kraftig og kompakt digital "koncertmixer" med mange funktioner og god lydkvalitet

QSC TouchMix fylder ikke meget, men byder på mange faciliteter, bl.a. WiFi -adapater og USB

Amerikanske QSC blev stiftet i 1968 af Patrick Quilter og er nok mest kendt for deres powerforstærkere med høj lydkvalitet. Men QSC laver også andre audioprodukter, som fx effektprocessorer, højtalere og systemløsninger til installation.

Patrick Quilter forlod ledelsen i 2011 og laver nu i sine seniorår de eftertragtede guitarforstærkere Quilter Amps; men fra QSC-hovedkvarteret i Costa Mesa, Californien laves stadig audioprodukter i en bred vifte.

Koncertlyd og koncertfaciliteter

TouchMix er QSCs bud digitale mixere udformet for musikere og lydteknikere som behøver en kompakt og kraftig digitalmixer med funktioner og en lydkvalitet, som oftest kun findes på betydeligt dyrere produkter.

Mixerne findes i to udgaver med hhv. 20 og 10 indgange til en pris på ca. 10.000 kr og 8.000 kr.  QSC TouchMix-16 (20 indgange: 16 stk. mic/line, 2 stereopar line) og TouchMix-8 (10 indgange: 8 stk. mic/line, 2 stereopar line) tilfredsstiller både den erfarne bruger og begyndere.

Der er forskelligeindstillings-"Wizard" og forprogrammerede presets, som bevirker, at man hurtigt kommer i gang, uden at have forhåndskendskab til betjening af mixere.
Som navnet antyder, giver den tydelige touchscreen i kombination med hardwarekontroller en hurtig og overskuelig brugerflade.

Alle indgangskanaler har alle indstillingsmuligheder som gate, kompressor, fire-bånds parametrisk EQ samt 4 stk. effektprocessorer, der tilbyder reverb, delay, limiter og pitch.
Alle indgange kan indspille in/out på separate spor via USB, og den medfølgende Wifi-dongle gør, at kontrol fra iPad, iPhone, tablets og smartphones bliver let og enkelt.

Oversigt over features:

QSC TM16 og TM8 TouchMix

16/8 mikrofonindgange
2 stereoindgange
10/4 Auxudgange
4 multieffekt processorer
Komplet DSP processing på alle indgange og udgange
Brugervenlige presets og "wizards" for hurtigt set up og hurtigt resultat
WiFi adapter inkluderet for iPad kontrol
Multi-kanal rec/playback på USB medier (Harddisk / flashdrive)
Gigbag inkluderet

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.