af Nils Harbo

MUSIKERENs grejredaktion er med på første række, når det går løs i Frankfurt i næste uge. Sidste år tiltrak Musikmesse omkring 100.000 besøgende fra 144 lande.

SOMM er den tyske fagorganisation for musikinstrumentbranchen og de står bag en række events og keynotes på Musikmesse 2018 (Foto: Musikmesse/ PietroSutera)

Musikmesse i Frankfurt løber fra 11. April til 14. April og overlapper med Prolight + Sound, der løber fra 11.-13. April. Det bliver en hektisk uge i den tyske finansby. Udover grejmesserne summer byen af liv med over 1.000 koncerter, festivals, prisoverrækninger og events.

Nyt koncept

Der er sket en ændring i konceptet for Musikmesse, der oprindelig var en ren fagmesse, udelukkende for musikinstrumentbranchen. Nu har arrangørerne i højere grad åbnet op for private og der er masser af aktiviteter for den musikinteresserede familie, såsom Drum Camp, Guitar Camp og udstillingen ”Historical Fender instruments" som ‘The World of Vintage Guitars” står for.

Selvom flere af de større musikinstrumentfirmaer ikke har selvstændig stand, har Yamaha har igen sat sig på 1.500 m2 messeareal, hvor de viser nye instrumenter fra bl.a. Yamaha, Bösendorfer, Line 6 og Steinberg.

Digital teknologi og fredede instrumenter

Men der sker stadig også en masse for de professionelle musikhandlere.
For tredje gang er Musikmesse vært for ”Business Academy” er et fagligt udviklingsprogram specielt til musikinstrumentsektoren, som SOMM (Society Of Music Merchants) er vært for.

Fra 11. til 14. april byder SOMM-programmet i hal 11.1 således på workshops, impulsforedrag og keynotes fra personligheder fra erhvervsliv, videnskab, politik og medier.
Her kan man bl.a. møde Steffen Holly fra Fraunhofer Institute for Digital Media Technology, (folkene bag MP3), Gerald Koch fra Thünen Institute (om handel med CITES-fredet træ til musikinstrumenter) og Benjamin Spallek fra Creditreform Compliance Services (om den nye EU-databeskyttelsesforordning).

Grejredaktionen vil spotte nyheder og trends og løbende rapportere fra Musikmesse og Prolight + Sound.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.