af Nils Harbo

Som den første guitarist i Norden har Tim Christensen fået en guitarmodel der bærer hans navn. Guitaren er bygget efter Tims gamle akustiske Gibson fra 1967.

Tim præsenterede sin Gibson Tim Christensen 1967 Southern Jumbo på Copenhagen Guitar & Bass Show (Foto: Nils Harbo)

Den nye guitar blev præsenteret af den danske sangskriver selv på Copenhagen Guitar & Bass Show, der fandt sted den første weekend i oktober.

Ideen til guitaren opstod for nogle få år siden da Tim Christensen forgæves forsøgte at få sin gamle Gibson fra 1967 repareret i Akustikkens butik i København. Men yndlingsinstrumentet var slidt ned og måtte pensioneres. Og afskeden ansporede ønsket om at få skabt en guitar med de særlige detaljer og specifikationer, som gjorde Tims gamle guitar unik.

I første omgang sagde Gibson nej, men takket været stædigt og målrettet arbejde fra Peter Dorvil, der er butikschef i Akustikken i København, er det til sidst lykkedes.

Kun 30 eksemplarer

Guitarens fulde navn navn er "Tim Christensen 1967 Southern Jumbo". Den fornemme akustiske guitar har Vintage Sunburst finish, dæk af massiv AA Sitka gran og krop af massiv mahogni med “Skunk Stripe”. Guitaren er fremstillet i en Limited Edition i Gibsons Vintage serie med 30 unikke eksemplarer til en pris af knap 35.000 kr. 

Alle guitarer er nummereret og signeret af Tim Christensen og med guitaren følger et personligt brev og et certifikat. Guitaren er monteret med et Fishman pickup system, som Tim selv bruger på scenen og leveres i en Gibson Acoustic hard case.
De to første eksemplarer får Tim selv. Resten er solgt i Akustikkens butik i København.
Peter Dorvil fortæller, at hele oplaget øjeblikkeligt blev revet væk.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.