af Nils Harbo

Vintage Show 2008 i Svendborg blev en stor succes. For fjerde år i træk bød udstillingen på vintage guitarer for mange hundrede tusind kroner og denne gang trak showet rekordstort antal gæster. Og Tim Christensen så her sin nye guitar for første gang.

Den danske guitarbygger Henning Hansen har bygget en ny guitar til Tim Christensen. Den danske guitarist og sangskriver havde nogle helt specielle ønsker til sin nye guitar og han så den første gang på Vintage Show 2008, hvor guitaren blev præsenteret.

Guitaren er en hybrid mellem Fender Strat og Tele og også med inspiration fra Gibson SG og Gibson Hummingbird (akustisk). Den nye guitar har også "akustisk" guitarlyd indbygget via nogle specialpickupper. Looket er stærk retro og den nye guitar er i overenstemmelse med tidens mode godt slidt og "smadret".

Se videoen med "afsløringen" og interview med Tim Christensen her:

VIDEO: Tim Christensens nye guitar afsløret på guitarshow

Tim Chistensen prøvede guitaren umiddelbart efter afsløringen og virkede tilfreds med resultatet

Guitarbyggeren Henning Hansen har bl.a bygget guitarer til Saybia og (snart) til Peter Viskinde og flere guitarister har fået øjnene op for den danske guitarbygger, der holder til i Stenstrup på Fyn.

(Se mere her: www.hansen-guitars.com)

Da en lille håndfuld entusiastiske musikere og guitarsamlere i Svendborg i 2005 tog initiativ til Danmarks første Vintage Show, var der ikke mange, der vidste hvad et Vintage Show egentlig var for noget. Nu er det fjerde gang arrangørerne slår dørene op i Svendborg Borgerforening. Og nu ved alle vist, hvad et vintageshow er!

Fænomenet stammer oprindelig fra USA, hvor musikere, samlere, både private og kommercielle, mødes til et træf for at se og handle vintageguitarer og beslægtet udstyr.

I tilknytning til udstillingen arrangeres der koncerter, clinics og foredrag.

Blandt årets koncerttilbud var den akustiske superguitarist Andy McKee (kendt fra YouTube), Paul Gilbert (tidl. Mr.Big) og den danske bluesguitarist Henning Kaae (DK).

Årets show blev en stor succes. Der var udsolgt på udstillerpladserne og tilskuerne strømmede til i to dage. Til næste år skal Svendborg Borgerforening ombygges og det frivillige hold bag Vintage Show er ved at se sig om efter nye lokaler.

Fra venstre Ivar Fromholt, Ole Hansson og Henning Kaae fra Fromholts Bluesband ved åbningskoncerten

Foto: Nils Harbo

Det lokale svendborgensiske band Fromholts Bluesband åbnede Vintage Show med en imponerende koncert, der både bød på halvfjerdserfunk, tresserblues og spilleglæde.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.