af Nils Harbo

TC Helicon har introduceret en spændende ny udgave af den klassiske talkboxeffekt

Den nye version af TalkBox er meget mere simpel i sin opsætning og har ingen plastikslange

TC Helicon har netop introduceret en interessant nyhed: Talkbox Synth.

Pedalen emulerer den klassiske talkbox-lyd fra 70’erne og tilbyder både klassisk "syngende guitar" og moderne robot-vocoderlyde med 4 forskellige synth-lyde.

Tilbage i de tidlige 70'ere var det guitarister som Peter Frampton, Pete Townshend og Jeff Beck, der eksperimenterede med den særegne nasale wah-wah lyd, der kommer fra en talkbox. I 1974 udgav Rufus og Chaka Khan "Tell Me Something Good", skrevet af Stevie Wonder og her kunne en talkbox for første tydeligt høres på et hit, der gik verden over.

Get Lucky

TC Helicons TalkBox Synth er en moderne version af den klassiske vintage-effekt.
Oprindelig er en talkbox jo en effektpedal - eller mere korrekt en højtaler - placeret i et metalchassis på gulvet. Højtaleren drives af en guitarforstærker, guitarens lyd kommer ud gennem højtaleren og en slange fører lyden fra højtaleren op til musikeren, der med slangen i munden kan bearbejde lyden ved at forme mund og kæber, således at guitaren fremstår som ”syngende guitar”.

Ingen slange

I TC Helicons moderne udgave er slangen ”sparet” væk, men dermed også en del besvær. Man tilslutter blot sin guitar og mikrofon, hvorefter pedalen leverer klassisk vintage talkbox-lyd, synthesizerlyde og vocoderagtige effekter. Man kan slukke for talkbox-effekten og herefter kan pedalen oveni fungerer som EQ, reverb og Pitch Correction.

Men den rette indstilling og de rette toner kan man efterligne moderne vocoder/talkbox-lyde som de høres på ”Get Lucky” (Daft Punk) eller ”California Love” (2Pac). TC Helicons TalkBox Synth er en spændende nyhed og snart i forretningerne til en pris mellem 1.600-1.900 kr.

Se video med TC Helicon TalkBox Synth her

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.