af Nils Harbo

Nye guitarer fra Takamine bruger teknologi, der ælder træet på guitaren, så den lyder som om den er over 50 år gammel

En nyhed: Takamines EF360S TT med grandæk, der er ældet via teknologien "Thermal Top"

Det japanske guitarfirma Takamine har udviklet en termisk teknologi, der betyder at man kan ælde træet til nye akustiske guitarer. Guitarerne får dermed en klang, så den lyder som en 50 år gammel guitar. Teknikken bruges til guitarens toptræ (det som kaldes ”dækket” af guitarister), hvor Takamine bruger grantræ i produktionen af akustiske guitarer.

Teknikken kaldes Thermal Top og kort fortalt går den ud på, at Takamine bager træet i en speciel ovn, der tørrer træet og trækker fugten ud. Herefter tilføjes kontrolleret fugt igen og træet skulle nu være langt mere stabilt end frisk træ, der ikke har gennemgået denne proces.

Nye dreadnoughts

Takamine har netop lanceret to nye modeller, EF340S TT og EF360S TT, der begge inkluderer Thermal Top-teknologien. De nye modeller vakte opsigt på Summer NAMM 2015.
Hvis du (som grejredaktøren har) nogensinde har haft chancen for at spille på - eller endnu vigtigere høre - en akustisk guitar, der er over 50 år, vil du nok allerede være bekendt med den fantastiske dybde, varme og spændstighed et træ naturligt erhverver i årtier.
Takamine hævder, at man med de nye TT-modeller får samme ”vintage tone”og en enorm spilbarhed i et nyt instrument, der er blevet håndbygget af Takamines stærke team af guitarbyggere i Sakashita, Japan.

Prøv selv om det passer i din musikforretning. Takamine har nemlig igen fået dansk distributør.

Palisander og perler

EF360S TT er en dreadnought model, der parrer den solide grantop med en smuk faste palisanderryg og sider.
Den klassiske lyd af palisander (”rosewood”) er kendt blandt seriøse guitarister, med dyb solid bas og flimrende, detaljerede høje toner, der resonerer og klinger længe, efter man har anslået den sidste akkord.
Der er brugt ibenholt til guitarens gribebræt, og kroppen er kantet i kornet elfenbensbinding. Ligesom EF340S TT har EF360S TT retroagtige 15-1 Gotoh nikkel-stemmeskruer, en Takamine TLD-2 preamp og Palathetic pickup.

Ny dansk distributør

 

 

 

Takamine blev grundlagt i Sakashita, Japan i maj 1962 og var i 1978 en af de første virksomheder til at indføre akustisk-elektriske guitar-modeller. Takamine har mere end 35 års erfaring i at fremstille guitarer. Håndværkstraditionen kombineret med de seneste landvindinger inden for pickup- og preamp-teknologien betyder, at Takamine fortsat er ledende i udviklingen af elektroakustiske guitarer. Spiller man på en Takamine-guitar, er man automatisk i godt selskab med en lang række kendte og anerkendte guitarister fra hele verden, som fx. Bruce Springsteen, John Scofield, Bruno Mars og Jon Bon Jovi.

Over 50 forskellige modeller

 

Der findes over 50 forskellige Takamine-modeller at vælge i mellem: Stålstrengede guitarer - både 6- og 12-strengede, akustiske basser og nylonstrengede klassiske guitarer (akustiske såvel som elektroakustiske). De fremstilles i mange forskellige typer af kropsformer, herunder Dreadnought, Jumbo, Mini Jumbo, Thin Line m. fl. – med eller uden cutaway. Priserne starter ved små 2.000 kr og ender omkring 20.000 kr, så du kan nemt finde en Takamine, der passer til din pengepung og smag.

Du kan snart finde guitarerne i danske butikker, da EM Nordic igen er blevet distributør af det japanske guitarmærke i Norden.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.