af Nils Harbo

Interessen for synthesizere er stor som aldrig før og begivenheder som den kommende "Super Booth" i maj i Berlin og den nylig overståede ”Synth Reactor 2019” hos Thomann i Tyskland understreger dette

Behringers kommende Crave er en slags introduktion til halvmodulære synthesizere med kraftigt ladder filter, der giver en klassisk analog lyd samt indbygget krydsfelt

Det er den store udbredelse af elektronisk musik og genrer som EDM, der booster synth-interessen.
I Danmark er man dog stadig lidt mere tilbageholdende, mens synthesizer-fans i resten af verden, især Tyskland og USA samles om events, begivenheder og Facebook-grupper med synther som samlende topic.

Nye synther på markedet

Det er især modularsynther, der rykker i tidens tand. Der er således store forventninger til den nye Behringer Crave, der endnu ikke er udkommet. er en semi-modular analog synth (med indbygget patchbay), hvis pris ventes at lande på noget så sensationelt som kun 1.500 kr.

På NAMM kunne man bl.a se den nye Waldorf Kyra, en af de mere ambitiøse synther med verdens første fuldt ”Field-Programmable Gate Array” power.

Korg har to nye synther på vej. Korg Volca der også er modular og Minologue XD, der indeholder elementer fra Korg Prologue med udvidet DSp-sektion.


Arturia MicroFreak er en monofonisk 4-stemmig lille interessant sag; mens moderfirmaet over dem alle Moog har lanceret den nye Moog Sirin, der baseret på Moog Taurus bas-enginen; men med leadlyde.

Mange af disse synthesizere kunne man opleve på Winter NAMM 2019 og på Thomanns Synth Reactor, sidstnævnte var en event afholdt af den store tyske musikhandel med deltagelse af YouTubere og synthfans fra hele verden.


Og for softwarefolket samler interessen sig for alvor nu omkring Native Instruments Massive X, der har været undervejs længe. Udgivelsesdatoen er imidlertid nu udskudt til juni 2019.

Massive X på vej

Native Instruments's Massive X softwaresynthesizer lader længe vente på sig.

På en dedikeret website kan man følge udviklingen af den nye synth, der kommer til juni 2019; som en gratis del af updaten NI Komplete 12.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.