af Nils Harbo

Guitarist Jimmy Page brugte denne mytiske forstærker på Led Zeppelins første album og på soloen til Stairway To Heaven. Og Jimi Hendrix spillede på den samme forstærker i starten af sin karriere.

Den legendariske forstærker har klassisk vintage design

Navnet er Supro. Og rørforstærkerne er nu igen tilgængelige i nyproducerede versioner, da New York firmaet Absara Audio har købt rettighederne til navnet.

Supro, hvis karakteristiske logo indeholder et lyn (Jens Lyn?), har en historie, der går tilbage til 30’erne.
Modellen ”Supro Thunderbolt", der efter sigende blev brugt da Jimi Hendrix indspillede sin første hitsingle ”Hey Joe”, blev oprindelig markedsført som en basforstærker.

På trods af den oprindelige hensigt er Thunderbolt alligevel blevet stærkt anerkendt som en af de bedste guitar comboforstærkere fra rockmusikkens barndom.
Og Thunderbolt har kun to knapper! Volumen og Tone. Så det er rock’n’roll. Simpelt og ærligt.

Supro anno 2015

Den moderne udgave af Supro Thunderbolt er en rørforstærker på 35 watt med en 15" Supro TB15 speaker, to 12AX7EH preamp rør og to 5881/6L6WGC kraftforstærkerrør. Forstærkeren vejer 20 kg og er udført i en finish, der kaldes Blue Rhino Hide. Prisen ligger nok på omkring 9.600 kr, men den findes ikke i danske forretninger, da Supro ikke har en dansk distributør. Alligevel syntes grejredaktionen, at læserne skulle have dette interessante tip om en sagnomspunden forstærker.

En Supro Thunderbolt Amp har kun to knapper: Volumen og tone.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.