af Torben Kruse

Lasse Fischer fra DMF var på Fuzz guitarmesse i Gøteborg en solskinslørdag i maj. Her mødte han blandt andet guitargrej-eksperten Steen Skrydstrup. En oplevelse ud over det sædvanlige.

Sound of Silence

En gennemgang af et af Skrydstrups guitarsetups med loopsystem, som han har bygget til den danske guitarist Thomass Anderson (Thomas Helmig, Sanne m.fl), er en rejse ud i perfektion. Set-uppet er et 3 vejssystem (3 kabinetter) med to af Skrydstups egne producerede forstærkere. Et stadion-setup som man ser blandt andet hos guitarister som Steve Lukather, Michael Landau, Van Halen osv.

Trods høj volumen og forvrængning var der (bogstaveligt talt) ingen støj fra gearet!

En oplevelse som står i total modsætning til Lasse Fischers eget setup, der - når wau-pedal og forvrænger er tilkoblet – ifølge ham selv kan minde og en storm ved Vesterhavet.

Det direkte guitar-i-forstærker-system giver en helt utrolig mulighed for dynamisk spillestil, uden at man behøver at danse på volumenpedalen. Dette topprofessionelle setups pris kunne vi dog ikke lokke ud af Steen Skrydstrup.

Skrydstrup er en musiker og tekniker af usædvanlig støbning. I hans univers eksisterer ordet "kompromis" ikke. Det er det, der har betydet at Skrydstrup leverer udstyr til topgrupper som U2, Anthrax, Deep Purple og Muse- for ikke at tale om den lange liste af danske musikere, der har haft glæde af hans store know how.

Lasse Fischer, guitarist og faglig sekretær i DMF. Lasse er selv bidt af en gal pedal, men hans board lyder som en frisk novemberstorm ved Vesterhavet, så han har selv store forventninger til arrangementet.

Foto: Torben Kruse

Fod på pedalerne

Oplevelsen førte til at, vi laver en medlemsaften med Steen Skrydstryp.

DMF og MUSIKEREN inviterer derfor til ”Fod På Pedalerne”. En aften, hvor medlemmerne får mulighed for at møde Skrydstrup, få deres pedalboards testet og ikke mindst prøve et støjfrit guitarsetup, som er blandt verdens bedste.

Det løber af stabelen indenfor de næste par måender.

Hold øje med MUSIKERENS e-NYT hvor vi løbende vil informere (er du ikke tilmeldt MUSIKERENS e-NYT, så klik på hunden øverst på hjemmesiden)

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.