af Nils Harbo

Den innovative forstærkerserie Quilter Amps er braget igennem i USA hos professionelle musikere og kan nu fås i Danmark.

Grundmodellen Quilter MicroPro 200 koster 8.475 kr.

Quilter Labs har base i Cosa Mesta, Califonien, hvor alle forstærkere produceres. Bagmanden Pat Quilter lancerede i 2012 den første i en række af high-end forstærkere baseret på en ny unik transistorteknologi pakket ind i et spændende, industriel retro-design. Den innovative amplifierserie bragede hurtigt igennem i USA hos professionelle musikere og forhandles nu også i Danmark. 

Det er Palle Horne Jensen fra jazzisten.dk, der står bag importen af de nye forstærkere.
Jazzisten er bl.a. Danmarks og Skandinaviens eneste specialbutik for archtop jazzguitarer og jazzforstærkere og Horne Jensen har et stort udvalgt af high-end jazzguitarer og jazzforstærkere, der alle kan prøves i Jazzistens Showroom.

Alsidig baggrund

Patrick Howe Quilter grundlagde forstærkerfirmaet QSC i 1968, der er kendt for sine kvalitets PA-produkter, men Quilter forlod QSC i 2011 for at danne Quilter Labs.

Hans teknologi betyder et 200 watt klasse D kraftværk der gennem en Full-Range 8” Celestion enhed producerer en alsidig vintagetone. Læg dertil 2 kanaler, en imponerende række af effekter og features, og en vægt på kun 8,5 kg, så har vi MicroPro 200, Quilters grundmodel og en lille, højtydende instrumentforstærker med mange kvaliteter.

Quilter Labs markedsfører i dag tre modelserier. MicroPro 200 Serien hvor der kan vælges mellem 8”, 10” eller 12” højtalerenhed. Aviator Serien, der med et mere traditionelt look primær henvender sig til guitarister. Og så sidste skud på stammen, Steelaire Serien der med sin 15” Neodymium Costum made Eminence's højtaler og en vægt på 16 kg er målrettet pedal steel guitarister.

Hvad er er umuligt for andre brands har Pat Quilter gjort mulig gennem sin lange erfaring med pro-audio teknologi og derigennem skabt en grundforstærker med en tonal alsidighed, lige velegnet til magnetiske pickupper som til piezo- og mikrofonsystemer. Her kan man finde den traditionelle archtopsound som jazzguitarister foretrækker, men også den åbne, klare og sprøde akustiske tone til din flattopguitar.    

Modellerne findes både som combo og heads, og med en lang række tilbehør som kabinetter og pedaler. Forstærkerne produceres på Quilters fabrik i Costa Mesa, Californien.

Priserne starter med grundmodeller Quilter MicroPro 200 (8”), der koster 8.475 kr.

Læs mere her:

Quilter Labs hjemmeside

Jazzisten.dk

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.