af Nils Harbo

Sennheiser er nu klar med sin første lukkede high-end hovedtelefon: HD 630VB. Hovedtelefonerne blev vist frem på den nyligt overståede HIGH END–messe i München, der er en oplevelsesmesse for eksklusiv underholdningselektronik.

Nye lukkede hovedtelefoner fra Sennheiser

De nye hovedtelefoner er ført og fremmest rettet mod de ”audiofile”, men kan naturligvis også anvendes af musikere, fx til mixning i hjemmestuidiet i de sene nattetimer uden at forstyrre familien.

HD 630VB leverer med sin lukkede, rundt-om-øret konstruktion en ultimativ lydkvalitet og afslappet musiknydelse uden forstyrrende baggrundsstøj. Bassens intensitet kan reguleres på et drejehjul, integreret i aluminiumskappen.

HD 630VB er den første lukkede high-end hovedtelefon fra Sennheiser. Den forener de åbne modellers lyd med en effektiv dæmpning af al baggrundsstøj, og dermed kan brugeren nyde det imponerende rumlige lydbillede uden forstyrrende lyde udefra.

„Med HD 630VB har vi for første gang udnyttet vores mangeårige erfaring med audiofil lyd i et lukket, øreomsluttende design. Baggrundsstøjen bliver konsekvent reduceret af hovedtelefonens passive dæmpning, så brugeren i ro og mag kan koncentrere sig om sin musik,“ udtaler Axel Grell, der er Portfolio Manager Audiophile hos Sennheiser.

En mobil lydoplevelse

 

Hjertet i den nye model er den specielt udviklede, højtydende højtalerenhed. Den leverer en kraftfuld lyd med intens bas, som brugeren endda via et drejehjul kan tilpasse til omgivelserne, musikkens karakter og ikke mindst sine egne personlige præferencer. Med spoleviklinger af ren aluminium og en harmonisk forvrængning på mindre end 0.08% (1 kHz/100 dB) leverer HD 630VB et naturtro lydbillede med præcis gengivelse af stemmer og instrumenter i mellemtoneområdet og en imponerende nuanceret diskant.

Let aluminium

 

Med en impedans på blot 23 Ω egner 630VB sig også perfekt til mobile musikafspillere, og takket være et frekvensområde på 10-42.000 Hz kommer også højopløste lydformater fuldt ud til deres ret. De lette materialer og den sammenklappelige konstruktion gør HD 630 VB yderst velegnet til musiknydelse undervejs. Såvel hovedtelefonerne som den sammenklappelige hovedbøjle er fremstillet af letvægts aluminium.

„Vi har valgt disse robuste materialer, ikke mindst for at sikre hovedtelefonen en lang levetid,” fortsætter Axel Grell. „Og ørepuderne aftagelige, så de hurtigt og nemt kan udskiftes.“

Med betjeningselementerne i højre side og en mikrofon integreret i det eksklusive OFC-kabel kan såvel musikafspillere som smartphones let styres fra HD 630VB.

HD 630VB fås fra juni hos udvalgte forhandlere. Den er omfattet af 2 års garanti fra Sennheiser og prisen ventes at lande på omkring 4.200 kr.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.