af Grejredaktionen

Kim Alring kan til sommer fejre 30 års jubilæum med Gaya Musik. Og nærmest lige så mange år på musikmesse. Men det er ikke sikkert, han kommer næste år.

Kim Alring startede Gaya Musik i 1987 og fortsætter med udlejning, salg, livelyd og gammeldags god service

”I gamle dage tog jeg på musikmesse for at blive orienteret. Og så fik jeg nogle gode tilbud af mine leverandører. Så det tjente det rejsen hjem. Nu ved jeg faktisk alt, inden jeg kommer. Så jeg ved ikke, om jeg kommer til næste år!, siger Kim Alring, da grejredaktionen fanger ham til en snak om udviklingen på messeområdet og musikinstrumentmarkedet.
”Verden er blevet lille. Alting koster det samme overalt. Avancerne er faldet, så der er ikke plads til den gammeldags musikforretning med mange ekspedienter, der var velorienterede, havde tid til at gå på kurser og kunne give god vejledning,” forklarer Kim.

Det handler ikke længere om prisen

Gaya har overlevet og er nu Vestsjællands største musikforretning og kan snart fejre 30 års jubilæum i branchen.
Kim Alring er oprindelig uddannet fransk- og musiklærer, før han startede Gaya, der har haft nogle vanskelige år.

”Men jeg oplever at kunderne nu kommer tilbage. Også musikskolerne. I lang tid har det kun handlet om pris, men mange professionelle musikere vil nu godt betale en smule ekstra. De ved jo godt, at en lørdag aften kan de ikke ringe til Gear4Music, hvis et problem opstår.” Her kan den lokale musikhandler, der har overlevet, måske træde til og hjælpe, hvis PA-anlægget pludselig er stået af.

Alring har effektiviseret og skåret ind til benet for at overleve. Men service og vejledning er stadig i høj kurs, for så kommer kunderne tilbage.
Gaya laver også udlejning og installationer og har bl.a. stået for projekter i kirker og på det nye koncertsted Rotationen i Holbæk.

Kunden har ikke altid ret

Priserne i Gayas webshop matcher et marked, hvor det i høj grad er den tyske gigant Thoman, der styrer. ”Vi kan godt være med på de priser. Men jeg vil ikke sælge produkter i min butik, jeg ikke kan anbefale.” Kim kan derfor finde på at henvise kunder til Gayas webshop.

”Hvis du vil have en klassisk guitar for 600 kr og det er dit budget, så gå ind og bestil den på vores website,” siger han så. ”Vi har guitaren i webshoppen, fordi de har de andre. Men du får mig ikke til at sælge den her i min forretning, fordi det er ikke en guitar, jeg kan stå inde for.”

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.