af Nils Harbo

MUSIKEREN var til releaseparty -se reportagen

Over 250 mennesker mødte op på Club Kitty på Østerbro i København, da importøren Luthman Scandinavia onsdag d. 16. marts inviterede til releasepaty for version 3.0.

Det er et usædvanligt stort antal mennesker for en event af denne type og det overraskede mange. Aftenen bød på musik fra Reasons amerikanske demomand James Bernard.

Desuden var der lokal optræden af bl.a. Morten Bay og et hold funky supermusikere.

James Bernard giver en prøve på livekontrol af Reason 3.0

Foto: Nils Harbo

Reason er et avanceret musiksystem, et komplet produktionsværktøj med sequencer, synths, samplere, effekter og mixere, som relativt hurtigt har fået mange brugere, bla. på grund af programmets let tilgængelige og gode brugerinterface. Programmet indgår også i pensum på Lydteknikeruddannelsen på Rytmisk Musikkonservatorium.

Reason produceres af det svenske softwarefirma Propellerheads, der også står bag programmer som Recycle.

Idag findes Reason i de fleste større studier og hos komponister og producere, der gerne vil have et komplet musiksystem, f.eks. i den bærbare. Via Propellerheads "integrationsprotokol" ReWire kan Reason køre sammen med andre programmer, som f.eks. Logic, Cubase eller ProTools.

Den nye version koster i update 895,- (fra 2.5 til 3.0) eller 3.495,-, hvis man skal starte fra bunden.

Der er mange nye funktioner i vers. 3.0

Foto: Nils Harbo

Nyhederne i version 3 er bl.a. en forbedret Remote-kontrol, der giver gode muligheder for realtime-control i livesituationer.

Der er også kommet en hel ny browser til navigering og en ny lydbank (hvor danske Dublab Studio har deltaget i udviklingen af lyde) og "Combinator" - en fleksibel funktion, der kombinerer og kontrollerer de forskellige Reason-enheder. Og så er der kommet en Mastering Suite, foruden Reason nu har et endnu større udvalg af effekter.

Preben Hansen (t.v.) får sig en snak med DJ Lars Freisig

Foto: Nils Harbo

Preben Hansen fra aftenens arrangør Luthman Scandinavia havde stået for markedsføringen af arrangementet og han var både overrasket og glad over den store interesse.

Morgendagens stjerner?

Foto: Nils Harbo

Aftenen blev rundet af med et særdeles funky band, bestående af en samling overbevisende upcoming københavnske musikere, der havde fuld tjek på funk og soulklassikere fra 70'erne.

Tak for i aften

Foto: Nils Harbo

Reason er kommet for at blive og den overvældende tilslutning til releasepartyet fortæller noget om programmets popularitet.

Reason 3.0 er allerede i de danske butikker.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.