af Nils Harbo

DR investerer i 24 nye digitale optagesystemer i Ørestaden

DR-byen fortsætter anskaffelsen af teknisk udstyr.

Senest har man afsluttet kontrakt med århusianske SoundWare, der via sit moderselskab, Orange Technologies A/S, er eneleverandør af ProTools til det nye hus i Ørestaden.

Kontrakten omfatter i første omgang 24 komplette ProTools HD Accel systemer fra Digidesign, der bl.a. skal anvendes til musikproduktion, redigering, i OB-vogne og til liveoptagelser. Også til radio- og TV Drama, hvor man i forvejen brugte ProTools til serier som ”Rejseholdet” og ”Krøniken”, der er aktuel igen. Vi må håbe at det lykkes DR at benytte systemet med større præcision, end det skete i de første afsnit af ”Ørnen”, hvor lyden var under al kritik.

Den ene digitalpult skal stå i DR Byens nye spektakulære koncertsal, der stadig er under opførelse.

Foto: NewMusik

New Musik/Soundware har i øvrigt også skrevet kontrakt om leverance af digitale PA-pulte, hvor valget er faldet på DiGiCo D5 Live.

Kontrakten omfatter i første omgang 3 pulte, der skal anvendes til liveproduktion af alt fra ”Stjerne for en aften” over klassiske- og rockkoncerter til ”Melodi Grand Prix”.

Senest har så forskellige navne som Eric Clapton, Shania Twain og Luciano Pavarotti haft D5 med på tur.

DiGiCo Live mixerpult

Foto: NewMusik

DiGiCo D5 har kun været på markedet i et par år, men på den korte tid er pulten allerede blevet en standard inden for lydproduktion i den professionelle ende.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.