af Nils Harbo

Jeppe Fureby arrangerer kurser for DJ's og producere, bl.a med brug af software fra Ableton og Native Instruments. Et af kurserne førte til et hitsamarbejde.

Electrick Village tog på producerkursus i musiksoftware og fik et hit

DJ & Producer Academy Denmark er startet af Jeppe Fureby og Nadine F. Alvarez.
Med base i Odense arrangerer DJPAD kurser, workshops, showcases og clinics for DJs og producere, både nybegyndere og mere øvede.
På kurserne undervises bl.a. i software fra Native Instruments og Ableton og undervisningen varetages af etablerede musikproducere.

Jeppe Fureby, der selv optræder under navnet DJ Dex, er stolt over, at et af kurserne har ført til hitlisteplacering for to unge producere.

”På en af vores Producer Camps fandt to unge deltagere hurtigt sammen. De begyndte at lave musik og står nu på tærsklen til en international karriere”, fortæller Fureby.

Hårdpumpet Maul

Musikerne er Marinus Elgaard og Jonas Rosbech, der under navnet Electrick Village producerede tracket "Maul". Et lidt anderledes og hårdtpumpet nummer, som pladeselskabet  DiscoWax hurtigt fattede interesse for. I december 2013 strøg ind som nr. 1 på iTunes Dance og gav en placering med på Danmarks mest kendte dance-compilation, DanceCharten, der også udgives af DiscoWax.

DJ & Producerakademiet samarbejder bl.a. med SC Sound og 4Sound.
Nye kurser er i støbeskeen, bl.a. med software som Ableton Live, Logic, Cubase, Traktor, UAD, Waves, Sylenth1 og Reveal Sound Spire. Samtidig er Jeppe Fureby lige nu er på jagt efter en sponsor. ”En, der kan se det fornuftige i, at unge mennesker samarbejder og skaber hits!”.

Electrick Village bruger Apples Logic som musikproduktionssofware og bl.a. plug-ins fra Native Instruments og fortsætter det kreative samarbejde.
De er ved at bygge nyt studio og laver remixes og andre produktioner. ”Og så har de fået et unikt kammeratskab oven i hatten,” siger Fureby.

Abletons controller Push (billedet) bruges af mange elektroniske musikere til at styre musiksoftwaren Live. Push er nærmest et instrument i sig selv.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.