af Nils Harbo

Nye StudioLive AI (Active Integration) PA-højtalere fra Presonus tager et helt nyt skridt med intelligent styring

Presonus’ nye aktive PA-System StudioLive AI er et intelligent 3-vejssystem, pakket med elektronik og avanceret styring af enheder, akustik, ydelse m.v.

PreSonus nye aktive PA-højtalerserie markedsføres som PA-højttalere i studiekvalitet.

PreSonus lover nemlig, at det nu for første gang er muligt at kombinere rå livepower med nøjagtig og neutral studiolyd.

Til at udføre designjobbet har PreSonus allieret sig med en af verdens førende højtalerdesignere, David Gunness, der også har arbejdet for EAW og Electro-Voice.

Computerstyret monitorlyd

De nye modeller interagerer og samarbejder via trådløs eller kablet kommunikation med indbygget 32-bit floating-point 96 kHz DSP, hvilket vil sige at der er computerkraft indbygget i hver højtaler. Med nok DSP-power til både at håndtere equalization til hornrefleksioner, lineær tid-og amplitude-anomalier korrektioner, performance profilstyring  og dynamisk limitering.

Systemet indeholder specialiserede TQ algoritmer til tuning af det coaxiale system, en 31-bånds grafisk EQ, 8-bånds fuldt parametriske EQ, limiter, variabelt high-pass filter, output delay, samt komplet fjernbetjening over udgangsniveau og performanceovervågning. Det lyder heftigt, men PreSonus er ikke bange for at ligge i førerfeltet.

De første modeller StudioLive 312AI, 315 AI og 328n AI er i 2000-wats klassen og prisen ligger på omkring 10.000 kr pr. enhed.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.